Kanaat önderinden barış sürecine destek

Muş'un 'İyilik Meleği' olarak bilinen ve bugüne kadar yaklaşık 140 civarında kan davasının barışla sonuçlanmasına vesile olan kanaat önderi Şeyh Mustafa Baskın, çözüm sürecine destek verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanaat önderinden barış sürecine destek

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Muşlu kanaat önderi Şeyh Mustafa Baskın, hükümet tarafından başlatılan sürece destek verdiğini vurgulayarak, "Biz alimler olarak sözümüzün geçtiği bütün herkese barışın tek çözüm olduğunu dün olduğu gibi bugünde söyleyeme devam ediyoruz. Ancak gördüğümüz kadarı ile siyasi anlamda barışı engelleyecek bir takım adımlar atılıyor. Bunu da doğru bulmadığımızı hatırlatarak, insanların seçtiklerine, yine aynı şekilde insanlığın sesine kulak vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık bu ülkede yıllarca etle tırnak gibi yaşamış olan bu millet kan dökülmesini istemiyor. Herkes barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak istiyor" diye konuştu.

Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de de barışın ilahı bir emir olduğunu belirten Baskın, "Biz de Müslüman olduğumuz için bu emri kabul etmek zorundayız ve her Müslümanın bunu kabul etme zorunluluğu vardır. Ayrıca Kur-an'ı Kerim'de Cenab-ı Allah '2 insan birbirlerine karşı geldiklerinde gidin üçüncü siz olunuz, gidin aralarına girin, barış teklif edin ve onları barıştırın' şeklinde buyuruyor. Bu nedenle biz Müslüman olduğumuz için elbette bu emirleri yerine getirmek zorundayız" dedi.

Sürecin başlatılması ile birlikte özellikle bölge insanının rahatladığını belirten Baskın, "Herkes geleceğini güzel görüyor. Bundan önceki zaman dilimi içerisinde köylümüz rahat köyüne gidememiştir. Evi şehirde olan rahat yatağında yatamamıştır, analarımız sürekli ağlamıştır. Herkes bugün canı gönülden bu olayın bitmesi için destek veriyor. Türk-Kürt düşmanlığı gibi bir mesele söz konusu değildir. Bazı insanlar kasıtlı olarak, bunu ortaya sokup da bu toplumu, bu insanları, bu güzel ülkeyi rahatsız etmesin. Biz yıllarca Kürtler ve Türkler olarak kardeşçe barış ve huzur içinde yaşadık" ifadelerini kullandı.

Başlatılan sürecin herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Baskın, "Böyle bir hareket ortaya çıkmışsa bunu değerlendirmek lazımdır. Evet, neticelerinin ne olacağını bilmiyoruz ama bir barış ortamı varsa bundan faydalanmak, istifade etmememiz gerekiyor. Dinimiz ırk üstünlüğüne yönelen her şeyi reddetmiştir, böyle bir şey yoktur. Bu kardeşlik esası içerisinde, bir ara kavga edilmiştir. Bu yara kangren haline gelmiştir. Bu bir yerde kesilmezse daha büyük neticelere ortaya çıkacaktır. Demek ki en karlı yol sulhtur ve sulh çizgisini güzel bir şekilde devam ettirmek lazım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber