Cizre'de izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, KCK operasyonları kapsamında Kürt siyasetçilerine yönelik gerçekleşen operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli bir gruba polis müdahale etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cizre'de izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Yüzleri maskeli bir gurup İdil Caddesi'nde yürüyüş yapmak istedi ancak polis gruba müdahale etti. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan maskeli şahıslar, sokak aralarından zırhlı polis araçlarına taş, molotof kokteylli, havai fişek ve ses bombalı saldırılarda bulundu. Polis ekipleri ise gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

E-24 uluslararası karayolu, Yafes Caddesi ve İdil Caddesi'ne çıkan göstericiler, inşaat malzemeleri ve taşlardan barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçmek isteyen araçları da geri çeviren göstericiler, olay yerine gelen zırhlı polis araçlarına saldırdı. Polisin bütün uyarılarına rağmen dağılmayan gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Yolu trafiğe kapatan göstericiler daha sonra arda sokaklara kaçarak eylemlerini sürdürdü. TOMA aracının göstericilere müdahalesi sırasında sıkılan tazyikli su bir akaryakıt istasyonun camını kırdı. Olay esnasında cam kenarında bulunan bir kişi hafif şekilde yaralandı.

Yoldaki barikatların kaldırılmasıyla ulaşım normale dönerken, göstericilerle polis arasındaki olaylar gece geç saatlere kadar devam etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber