İkiz bebek olayına takipsizlik

İkiz bebeklerden birinin doğum sırasında ölümüne ilişkin görüşü sorulan Adli Tıp Kurumu "Doğum komplikasonu, doktorda kusur yok" deyince soruşturma ortadan kalktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkiz bebek olayına takipsizlik

Geçtiğimiz Temmuz ayında ikiz bebeklerinin doğumunu videoya kaydettiği sırada, kız olan bebeğinin ölümüne şahit olan oyuncu Yusuf Cihan Süslü'nün doktor ihmali olduğu iddiasıyla doğuma giren doktor ve hastane yönetimi hakkında yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

"DOKTORLAR VE HASTANE YÖNETİMİ SORUMLU"

İkiz bebeklerinden birinin ölümünde, doğuma giren doktoru ve hastane yönetimini sorumlu tutan Yusuf Cihan Süslü savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Herhangi bir risk durumunda bebeklerin sezaryenle alınabileceğine dair imza attığını belirten Süslü, "Bebeğin kafasına vakum takıldı. Çocuk gelmedi. Vakum makinesi bir anda doktorun elinden kaydı ve doktor yanlışlıkla vakumun havasını boşaltan düğmeye bastı. Bebek geri gitti. Ters döndü ve kordonu dışarı çıktı. 3 kilo 160 gram olan Bebek ayaklarından çekilip çıkarıldı. O anda monitörde kalp atışlarının durduğunu gördüm. Sonra bayılmışım" şeklinde konuşarak şikayetçi olmuştu.

ADLİ TIP KURUMU: DOĞUM KOMPLİKASYONU

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, bebeğin ölüm nedenini doğum komplikasyonu olarak belirtildi, doktorlarda kusur bulunmadı. Ailenin delil olarak sunduğu doğum anına dair video kaydı, bilirkişi olarak polise izletildi. Baba Yusuf Cihan Süslü bebeğinin ölümünün kayıtlı olduğu görüntünün polis tarafından değil, uzman bir doktor tarafından incelenip değerlendirilmesi gerektiğini belirterek avukatı aracılığıyla takipsizlik kararına itiraz etti.

DOĞUM / ÖLÜM ANINI KAMERAYLA KAYDETTİ

Resim öğretmeni Saniye Süslü ile oyuncu Yusuf Cihan Süslü ikiz Bebek bekliyordu. Geçtiğimiz Temmuz ayında Kadıköy Hasanpaşa'daki özel bir hastanede bebeklerinin dünyaya geleceği anı görüntülemek isteyen baba Yusuf Cihan Süslü, eşi doğum yaparken bu anları kamerayla kaydetti. Doğum sırasında bebeklerden kız olanı hayatını kaybetti. Erkek olan diğer çocuk ise sorunsuz dünyaya geldi. Bebeğin ölümünde, doğuma giren doktoru ve hastane yönetimini sorumlu tutan Yusuf Cihan Süslü savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, konuya ilişkin soruşturma bunun üzerine başlatılmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber