'Serseri kurşun' cinayetine 40 yıl hapis istemi

Adana'da bir kişinin yaralandığı kazanın ardından taraflar arasında çıkan silahlı çatışmada, olayla ilgisi olmayan ilaç firması temsilcisi Edip Aksak'ın başına isabet eden kurşunla ölmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Serseri kurşun' cinayetine 40 yıl hapis istemi

Olayda silah kullandıkları ileri sürülen firardaki sanık Hüseyin Botor ile Şehmus Akay hakkında 40'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay 22 Şubat 2013'de, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Hasan Botor (30), Mahsum Kırtay (32) ile İbrahim Demircan (34), otomobil ile giderken Savaş Lale'nin (23) kullandığı motosiklete çarptı. Motosikletten düşen Lale hafif yaralandı. Kırtay, Botor ve Demircan, Savaş Lale'yi Kıbrıs Caddesi üzerindeki özel bir tıp merkezine götürdü. Savaş Lale ayakta tedavi edilirken, kazayı haber alan ağabeyi Ümit Lale de tıp merkezine geldi. Ümit Lale ile kardeşine çarpanlar arasında tartışma çıktı. Tartışma sokakta silahlı çatışmaya dönünce seken kurşunlardan biri olayla hiç ilgisi olmayan ve otomobilin içerisinde arkadaşını bekleyen Edip Aksak'ın (34) başına isabet etti. Aksak kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın hemen ardından Hasan Botor, 48 gün sonra da Şehmus Akay (23) yakalanıp tutuklandı. Kaçan Hüseyin Botor (30) ise aranıyor.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, olayda silah kullandıkları ileri sürülen firari sanık Hüseyin Botor ile Şehmus Akay hakkında 'olası kasıtla öldürmeye iştirak ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 40'ar yıla kadar hapis cezası istendi. Karıştıkları kazanın ardından diğer sanıkları olay yerine çağırdığı ileri sürülen Hasan Botor hakkında ise 'kasten öldürmeye teşebbüse iştirak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'KAZADAN SONRA BARIŞMIŞTIK'

Hasan Botor tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, trafik kazasının ardından yaralı Savaş Lale ile barıştıklarını, ancak yine de çekindiği için kuzeni Hüseyin'i çağırdığını söyledi. Hasan Botor, "Bizzat bu işi yapsınlar diye çağırmadım, azmettirmedim. Zaten silahlı olduklarını bilseydim, kendim engel olurdum" dedi.

'YARDIM İÇİN GİTTİK'

Hastaneye trafik kazasında yaralanan kişiye yardım etmeye gittiklerini belirten Şehmus Akay da ifadesinde şu savunmayı yaptı:

"Oraya vardığımızda Savaş Lale, Hasan'a 'Çakalları mı hastaneye çağırdın?' diye bağırdı. Bana orada vurdu. Ben de ruhsatsız silah taşıyordum. Bana vurunca korkup panikledim. Korkutmak amacıyla yere doğru bir kez ateş ettim. Kalabalık dağılsın diye ateş ettim. Ayrıca Hüseyin'de de silah vardı. O da ateş etti. Ancak kaç kez sıktığını hatırlamıyorum."

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber