Kilo yapan ürünlere fazla vergi

Sağlık Bakanlığı, az tüketilmesi gereken gıdaların vergisinin artırılması için harekete geçti. Sebze-meyve tüketimi, reklam filmleriyle özendirilecek

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilo yapan ürünlere fazla vergi

Gökhan KAYA

Sağlık Bakanlığı, obezitenin önlenmesi için bir dizi radikal uygulamaları hayata geçirecek.

2013-2017 Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'na göre; az miktarda tüketilmesi gereken gıdaların vergilerinde artış, teşvik edilen gıdalarda ise fiyat sübvansiyonu veya üretimin teşviki için gerekli tedbirler alınacak.

Okullarda ise özellikle sosyoekonomik düzeyi düşük bölgelerde ücretsiz sebze ve meyve dağıtımı yapılacak. Ayrıca sebze ve meyve üreticileri tarafından reklam ve kampanya çalışmalarının yapılması sağlanacak. Yeni plan dahilinde özellikle kadın programlarındaki yemek hazırlamaya ilişkin bölümler diyetisyen eşliğinde hazırlanacak.

ALO 184 içinde “Obezite ile Mücadele Bilgi Hattı” da hizmet verecek. Zayıflama ilaçlarının kontrolsüz kullanımı engellenecek. İl Halk Sağlığı Müdürlükleri bünyesinde 81 ilde obezite ile mücadele konusunda hekim, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, gıda mühendisi ve hemşireden oluşan bir eğitim ekibi oluşturulacak. Din görevlilerin vaazlarında dengeli beslenme anlatılacak. Ev hanımlarının kabul günleri için sağlıklı menüler ve egzersiz programları planlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber