26 Aralık 2005'in önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2005 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte bazı temaslarda bulunmak ve serbest ticaret anlaşması imzalamak için Mısır'a gidecek.

Bakanların faaliyetleri
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 10.00'da kitap sergisi açılışı, saat 19.00'da Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi'nin açılış ve ödül törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Çin'in başkenti Pekin'de Kamu Güvenliği Bakanı Zhou Yongkang ve yardımcısı ile biraraya gelecek.
- Ankara Valiliği, saat 10.00'da Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yılı dolayısıyla Anıtkabir'e çelenk koyacak.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü nedeniyle hazırlanan "Görülmemiş Fotoğraflarla Atatürk" sergisinin açılışını gerçekleştirecek.
- Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, saat 13.30'da kurban satış yerleriyle kurbanlık hayvanların sağlık denetimlerine katılacak.
- Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saime Şahin, saat 13.00'te slayt gösterisi sunacak.
- Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği, saat 10.00'da "Uluslararası Bir Sorun: Terörizm ve Türkiye" konulu konferans düzenleyecek.
- Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi, saat 09.30'da "Türk Kimliği ve Milli Bütünlüğe Yönelik Tehditler" konulu bir seminer düzenleyecek.
- Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, saat 10.00'da 2006 Hukuk Kurultayı'na katılacak.
- Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, saat 10.00'da Türkiye Şehit Aileleri Dernekleri Birliği temsilcileriyle Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- Ankara Çağdaş Sahnesi, basın mensuplarıyla saat 12.00'de sohbet toplantısı düzenleyecek.
- MAN Türk A.Ş. tarafından saat 19.30'da basın toplantısı düzenlenecek.
- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, saat 10.00'da "Ekonomik Durum Raporu"nu basına açıklayacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, saat 11.00'de Ataköy 7-8. Kısım Mimar Sinan Villaları karşısındaki rekreasyon alanında Omurilik Felçlileri Derneği Üretim Merkezi'nin açılışına katılacak. Başkan Topbaş, saat 13.00'te Memur Sendikaları Konfederasyonu Memur-Sen'in İstanbul Başkanlığı'nı ziyaret edecek.
- İstanbul Üniversitesi'nden uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, saat 10.00'da Beyazıt Kampüsü giriş kapısı önünde bir çadır açıp "İÜ'de Barınamayanlar Sınıfı" kuracak.
- Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih ve Kültür Kulübü tarafından düzenlenen ve eski kültür bakanlarından Namık Kemal Zeybek'in de konuşmacı olarak katılacağı "Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar" konulu konferans düzenlenecek.
- Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından "Dünyada ve Türkiye'de Beyin Göçü ve Etkileri" konulu konferans düzenlenecek.
- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından organize edilen ve 2 gün sürecek "Türkiye'nin Güncel Sorunları" adlı konferansın ilk gününde Siyasal Strateji Uzmanı Abidin Aydoğdu "Üniter Devlet ve Korunması", Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Gülfem Eröz'ün "Atatürk ve Spor" ile "Kadının Spordaki Yeri" ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Turhan Çömez de "Avrupa Birliği Sürecinde 2015 Türkiye'si" konulu konuşma yapacak.
- Gaziantep 15. dönem milletvekili ve eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Cahit Çetin'nin 3 Haziran günü öldürülmesi olayıyla ilgili 4 sanığın yargılanmasına bugün başlanacak.
- Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın meclis toplantısı ve bütçe meclisi toplantısı birlikte yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

TÜSİAD'dan seminer
- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) saat 09.30'da Ceylan Otel'de "İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet Finansmanı Sistemi" başlıklı seminer düzenliyor.

TMSF'den satışlar
- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu amme borçlularından haczettiği havai fişek, mum, süs eşyası, mini fırından oluşan menkulleri 4 kalem halinde saat 11.30'da TMSF merkez binasında satışa çıkarıyor.

Finar D&B'nin toplantısı
- AB'ye uyum sürecinde büyük önem taşıyan "şirketlerde rating" sistemi, kayıt dışı ekonomi ve KOBİ'lerin durumu konusunda toplantı saat 20.00'de Bebek'teki Cevdet Paşa Caddesi'ndeki Bebel Balıkçısı'nda yapılıyor.

Eylül ayı işgücü verileri
- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı işgücü verilerini açıklayacak

DÜNYA GÜNDEMİ

Tsunami felaketinin 1. yıldönümü
- Başta Endonezya ve Tayland olmak üzere dev dalgalarda hayatını yitiren en az 220 bin kişi, tsunami felaketinin 1. yıldönümünde çeşitli ülkelerdeki törenlerle anıldı.

İsveç, tsunamide ölen vatandaşlarını anıyor
- İsveç geçtiğimiz yıl 543 vatandaşını, hayatlarını kaybettikleri tsunami felaketinin 1. yıldönümünde başkent Stockholm, Götenburg ve Malmö'de düzenlenecek törenlerle anacak.

Bulgar hemşireler yeniden yargılanacak
- Libya Yüksek Mahkemesi, "yüzlerce Libyalı çocuğa HIV virüsü bulaştırmak" suçundan idam cezasıyla yargılanan 5 Bulgar ve 1 Filistinli hemşirenin yeniden yargılanması kararını verdi.

Galileo uydu sistemi
- Galileo uydu sisteminin ilk parçasının Kazakistan'dan yörüngeye fırlatılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber