BASK'dan, sendikalara ağır suçlama...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2005 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"BUNLAR BALIK AKILLI BİLE DEĞİLDİR..."

İhtiyaç fazlası personelin iş sözleşmesi ile Türk Telekom'da 5 yıl çalışmasına imkan tanıyan düzenlemenin TBMM Bayındırlık, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda önceki gün kabul edilmesi üzerine yazılı bir açıklama yapan BASK Genel Başkanı Resul AKAY, bu düzenlemeye destek veren sendikaları BALIK AKILLI olmakla suçladı.

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul AKAY, hiçbir balık boş oltaya takılmaz. Balıklar bile bir besin maddesi ile kamufle edilmiş oltalara takılırlar, bunların balık kadar bile aklının olmadığını öne sürdü.

" BASK Genel Başkanı AKAY, "Türk Telekom 3 yıllık net karı karşılığında OGER-TIM ortaklığına satılmakla kalmadı zarar eden mezra, köy, belde, kasaba ve şehirlere götürülen telekom hizmetleri karşılığında 5-6 milyar dolarlık fatura hazine tarafından ödenecektir.

" Türk Telekom'da görev yapan 25 bin personelin genel bütçeli kuruluşlara nakli sonucu, yılda 2-3 Milyar dolarlık bir fatura daha hazine tarafından ödenecektir.

" AVEA'daki Devlete ait yüzde 22 hisse OGER-TIM ortaklığına geçmesi sonucu, OGER_TİM Ortaklığının AVEA'daki hisse oranı %62'ye yükselmiştir." dedi.

Türk Telekom'un peşkeşi sırasında birbirlerine feyk atan balık akıllı sendikacılar boş oltaya saldırmak için amansız bir yarış başlattılar. Sözde yetkili sendika, iktidar yanlısı sendikaya attığı feykle boş oltaya yakalanma alışkanlığını sürdürmüştür diyen AKAY açıklamasını şöyle sürdürdü.

22 Aralık 2005 Perşembe günü TBMM Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonunda görüşülen Elektronik Haberleşmesi adlı Kanun Tasarısına eklenen bir madde ile Türk Telekomda 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında ve iş mevzuatı kapsamında kapsam dışı statüde çalışan personelin iş sözleşmesi yapmak kaydıyla 5 yıl daha Türk Telekom'da çalışmasına imkan tanınmıştır. Ancak Türk Telekom'un yeni maliki Hariri Hazretlerine 5 yıl içerisinde istediği personeli havuza gönderme yetkisi verilmiştir.

Balık akıllı sendikacılar bu çabaları sonunda, Türk Telekom'daki 25 bin personelin yerine personel yetiştirmesi için Hariri Hazretlerine zaman kazandırmışlardır. Balık akıllı sendikacılar, kimi basın organlarında yaptıkları açıklamalarda bu düzenlemeden "Haririnin de kazançlı çıkacağını" söylemek suretiyle Hariri Hazretlerinin muhteşem sofrasına meze olma şerefine(!) erişmişlerdir.

Kamu çalışanlarının en büyük talihsizliğinin balık akıllı sendikacılar tarafından temsil edildiğine vurgu yapan AKAY, açıklamasının sonunda, "balık akıllı sendikacılar" tarihin çeşitli devirlerinde emek mücadelesi içerisinde yer edinmeye çalışmıştır, ancak hiçbir dönemde kamu çalışanlarını işverene karşı temsil etmemiş olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber