Ebruzen öğrencilerden polisin projesine destek

Amasya’da ebru eğitimi alan öğrenciler, açtıkları sergilerde ebru üzerine yazdıkları mesajlarla Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın Projesi’ne destek veriyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ebruzen öğrencilerden polisin projesine destek

Amasya'da ebru eğitimi alan öğrenciler, açtıkları sergilerde ebru üzerine yazdıkları mesajlarla Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan Emniyet Kemeri ile Hayata Bağlanın Projesi'ne destek veriyorlar.

Amasya Gençlik Merkezi'nde dönem başından itibaren 10 okuldan 50 öğrenciye ücretsiz olarak ebru eğitimi verildiğini belirten eğitmen Bekir Bülent Urfalılar, “Çocuklarımıza geleneksel ebru sanatımızın öğrettiğimiz gibi ebruların üzerine yazdığımız sloganlarla da ilimizde polislerin sürdürdüğü projeye destek oluyoruz. Bu güne kadar 6 okulda sergi açtık. 4 okulda daha açacağız. Bu sayede sergilerimizi dolaşan öğrencilerin de ebru sanatı ve emniyet kemeri hakkında bilgilenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Amasya 75. Yıl İMKB Bayezıt İlkokulu'ndaki serginin açılışını yapan Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt'da öğrencilerden projeye destek olmalarını istedi. Bayazıt, Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Gayeker, Trafik ve Tescil Denetleme Şubesi Müdürü Mustafa Durmaz, Bölge Trafik Şubesi Müdürü Meriç Demirel, Başkomiser Celal Sarısoy, Amasya Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Yumak ve okul müdürü Cevat Aslantaş'ın da katıldığı sergi sonrası emniyet kemeri taktıklarını söyledikleri öğrencilere balon dağıttı.

Emniyet Müdürü Bayazıt, 4 ay önce başlayan proje ile ildeki emniyet kemeri kullanımı ortalamasının yüzde 8'den, yüzde 55'e yükseldiğini ve ilerleyen süreçte de artacağına inandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber