Danıştay: 'Görevden alınan memurun ataması hemen yapılmalıdır'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2005 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, bürokratların, "başka bir göreve atanmak üzere görevden alınmaları" halinde derhal diğer bir kadroya atanması gerektiğine karar verdi.

Danıştay 5. Dairesi bu kararı, 2001'de İller Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevinden, "başka bir göreve atanmak üzere" alınan Rıfat Uğrar'ın açtığı davanın temyiz incelemesini yaparken verdi.

Daire'nin kararında, Anayasa ve Devlet Memurları Yasası'ndaki kamu görevlilerine ilişkin düzenlemelere yer verildi. Kararda, başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınan bir memurun, aynı işlemle ya da aynı tarihli ikinci bir işlemle derhal, ara verilmeksizin bir diğer kadroya atanması veya ikinci işlemin aynı gün gerçekleşmemesi durumunda, görevden alma ve atamaya ilişkin işlemlerin birlikte bildirilmesi gerektiği belirtildi.

Kararda, memurun, meslek yaşamındaki yatay ve dikey deviniminin ancak bir kadrodan diğerine, kesintisiz, aralıksız geçişle olanaklı olduğu kaydedilerek, "Çünkü memurluk sıfat ve statüsünü terk etmemiş memurun, bir yandan memur sıfatını taşırken, öte yandan hem memur statüsü dışında kalması, hem de kadrosuz olması olanaksızdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber