Alanlı'da iki kardeş miras yüzünden tartışınca, tüm köylü sıkıntıya girdi

Aydın merkez Alanlı Köyü'nde iki kardeşin miras kavgası sonucu birbirinden şikayetçi olması üzerine köy merası üzerine bulunan köylüye ait binlerce zeytin ağacı sahipsiz kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alanlı'da iki kardeş miras yüzünden tartışınca, tüm köylü sıkıntıya girdi

Aydın merkez Alanlı Köyü'nde iki kardeşin miras kavgası sonucu birbirinden şikayetçi olması üzerine köy merası üzerine bulunan köylüye ait binlerce zeytin ağacı sahipsiz kaldı. Bugüne kadar dedelerinin yetiştirdikleri zeytin ağaçlarını işleyip ürününü alan köylüler sorunun çözümü için Milletvekilİ Mehmet Erdem'den yardım istediler. Öte yandan Çine ilçesinde bulunan fide yetiştiricileri de çeşitli yasal sıkıntılardan dolayı bazı pazarlarda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, fidan yetiştiriciliğinde uygulanan şartların fide yetiştiriciliğinde de uygulanmasını istediler.

Aydın Tarım İl Müdürlüğü Salonu'nda İl Müdürü Salih Köksal ile birlikte hem Çineli fide üreticileri hem de Alanlı Köyü sakinleri ile bir araya gelen Milletvekili Mehmet Erdem her iki grubun da sorunlarını dinledi. Alanlı Köyü'nde bulunan meraya yıllar önce devlet görevlilerinin teşviki ile dedelerinin ağaçlandırdığını belirten köylüler, "Yıllardır atamızdan kalan mera alanındaki bu ağaçların hem bakımını yapıyor, hem de ürününü alarak geçimimizi sağlıyorduk. Elimizde ağaçların sahipliğine ilişkin belgelerimiz de var. Ancak köyümüzde iki kardeş bu ağaçları bölüşürken miras meselsi yüzünden kavga edince şikayetçi olmuşlar, şimdi herkes sıkıntıya girdi. Bir yanda zeytin kanunu, diğer yanda mera kanunu bizler ne yapacağımızı bilemedik. Mera yine mera olarak kalsın ama bizim atalarımızdan bize miras kalan ağaçların sökülmesine ya da ağaçların ürününü almamıza engel olunmasına karşıyız. Bu konuda sizden yardım bekliyoruz" diyerek sorunun çözümü için Milletvekili Mehmet Erdem'in Ankara'da çalışmasını istediler.

Hem fidecilerin hem de Alanlı Köyü sakinlerinin sorunlarını dinleyip not alan Milletvekili Erdem, ağaçların kesilmesine kendisinin de karşı olduğunu belirterek, her iki sorunu da yasal prosedür çerçevesinde çözmeye çalışacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber