Okul basan tinerci çocuklardan 5'i tutuklandı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2005 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Büyükçekmece'deki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun malzemelerine zarar verdikleri, bazı öğrencilerin paralarını gasp ettikleri ve öğretmenlere tehditte bulundukları iddiasıyla yakalanan 10 çocuktan 5'i tutuklandı.

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndaki malzemelere zarar veren, okulun camlarını kıran, öğretmenleri tehdit edip, öğrencilerden zorla para toplayan E.U'nun elebaşılığında yaşları 12-18 arasında olan 10 çocuk, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince takibe alındı.

BÜYÜKÇEKMECE Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na ders saatinde yaşları 12-18 arasındaki tinerciler saldırdı. Ellerindeki döner bıçakları ve sopalarla sınıflara dalan tinerciler, 11 öğretmeni feci şekilde dövdü.

SIRA ve camları kıran gözü dönmüş çapulcular, öğrencileri tahtaya dizip tek tek aradı. Karşı koyanın boğazına bıçak dayadı. 26 öğrencinin para ve cep telefonlarını aldı. Sonra da ellerini kollarını sallaya sallaya okuldan ayrıldı.

Harekete geçen jandarma, olayla ilgileri görülen 10 çocuğu gözaltına aldı. Yakalanan bu çocuklar, paraları gasp edilen 26 öğrenci ve tehdit edilen 11 öğretmen tarafından teşhis edildi. Adli makamlara sevk edilen 10 çocuktan yaşları 15-18 arasında olan E.U, F.A, H.O, İ.A. ve Y.G. tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne konuldu. Diğer 5 çocuk ise yaşlarının 12-15 arasında olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber