Polisten liselilere teröristin günlüğü ile uyarı

Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, lise öğrencilerine terör örgütlerinin ağına düşmemeleri için tavsiyelerde bulunarak, operasyonda ölen bir teröristin günlüğüne yazdığı pişmanlığını anlatan sözlerini slayt ile gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisten liselilere teröristin günlüğü ile uyarı

Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Bolu Fen Lisesi'nin salonunda "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu konferans düzenledi. Konferansa, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, TEM Şube Müdürü Hakan Korkusuz, polisler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gençlere terörle ilgili bilgiler veren Hakan Korkusuz, yanına çağırdığı bir kız ve bir erkek öğrenciye gelecekteki hayallerini sorarak bir süre sohbet etti.

Gençlerin suç örgütlerinin propagandalarına karşı daha bilinçli olmaları ve gelebilecek tehditlere karşı duyarlı olabilmeleri amacıyla liselerde konferanslar düzenlediklerini belirten Korkusuz, "Gençler toplumda kendilerine yer edinebilmek, kendilerini ispat etmek için bağımsız olmak, güvenilmek ve adam yerine konulmak isterler. Onların sabırsızlığı gençlik çağının belirsizliğinden bir an önce kurtulma çabasından kaynaklanmaktadır. Lise öğrencilerinin toplumsal bütünleşme ve dayanışmayı benimsemeleri, başta terör örgütleri olmak üzere zararlı oluşumların ağına düşmelerinin engellenmesi amacıyla okulları geziyoruz" dedi.

TERÖRİSTİN GÜNLÜĞÜNDEN: ÇOK PİŞMANIM

Korkusuz'un konuşmasının ardından terör örgütü PKK üyesi olan ve 27 Şubat 1998'de Erzurum'un Tekman kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen Saliha Dağcı'nın ele geçirilen günlüğünde yer alan, "Annemi, ailemi çok özledim. Şimdi evde olsaydım, sıcacık sobanın başında kıvrılır yatardım. Sonra annenim hazırladığı o mis kokan tarhana çorbasını içerdim. Ama rezillikleri, canilikleri onların eline düştükten sonra öğrendim. Hayatımda hiç bu kadar pişman olmamıştım. Ben kimim, ne işim var bu insanların yanında? Okulu bıraktığıma çok pişmanım" satırların yazılı olduğu sözler slayt gösterisi ile öğrencilere gösterildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bir kız öğrencinin kandırılıp terör örgütüne katılması, nasıl canlı bombaya dönüşüp kendini havaya uçurduğunu anlatan kısa film ise öğrenciler tarafından dikkatle izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber