Belediye, 203 bin liralık alacağı için 15 okula ödeme emri gönderdi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, jeotermal ısınma giderlerini ödemedikleri gerekçesi ile 15 okula Sandıklı Jeotermal Anonim Şirketi (SANJET) tarafından 203 bin TL'lik ödeme emri gönderildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye, 203 bin liralık alacağı için 15 okula ödeme emri gönderdi

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullara tek tek gönderildiği bildirilen ödeme emirlerinde, okulların borçlarının bir hafta içerisinde ödenmesi istendi.

Sandıklı Belediyesi ve SANJET Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Elibol, SANJET'in okullara ödeme emri gönderdiğini doğrulayarak, "Yasal olarak yapmak zorundaydık. Yapmazsak bize görev zararı olarak yansırdı. Bu, okulların sıcak suyunu keseceğiz anlamına gelmez. Okulların, Özel İdare'den ısınma ödenekleri gecikmeli geldiği için onlar da geç ödüyorlar. Bizim de Özel İdare'den alacağımız oluyor. Özel İdare'nin banka hesabında bulunan varlıkların bizim hesabımıza aktarılması yoluyla ödeme yapılabilir." dedi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da Sandıklı'daki okulların ısınma giderleri başta olmak üzere, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanması amacı ile gerekli ödenekleri her zaman çıkarttıklarını, ödenmeme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Yalçın, ödemelerde bazen gecikmelerin yaşandığını belirterek, "Sandıklı için hafta içerisinde yaptığımız görüşmelerde, ilk etapta 25 bin TL'lik bir ödenek çıkartıldı. Bakanlığımızla görüşerek, en kısa sürede yeni ödenekler de çıkartacağız. Zaten bakanlığın, ısınma gibi temel ihtiyaçlar konusunda ödeme çıkartmasında da herhangi bir sorun yaşanmıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber