Eroinle ölüme 12.5 yıl

Adana'da, 20 yaşındaki Sarper Doğan'ın koluna eroin enjekte edip, ölümüne neden olmakla suçlanan tutuklu sanık aynı yaştaki Zeki Doğan, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroinle ölüme 12.5 yıl

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yenibaraj Mahallesi'nde 31 Aralık 2011 gecesi meydana geldi. 20 yaşındaki Gökhan K., 23 yaşındaki Gazi Y., 22 yaşındaki Aykut K., Zeki Doğan ve Sarper Doğan eğlenmek için Baraj Yolu'ndaki evde buluştu. 5 arkadaş eğlendikten sonra uyuşturucu alemine geçti. İddiaya göre koluna eroin enjekte edilen Sarper Doğan rahatsızlanınca Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Sarper Doğan, bir hafta sonra öldü. Sarper Doğan'ın koluna eroini enjekte ettiği iddia edilen Zeki Doğan tutuklanırken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlamak, kullanmak' suçlarından 28 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Zeki Doğan, ölen arkadaşı Sarper Doğan ile daha önce de uyuşturucu kullandıklarını ileri sürdü.

'ÇOK YAKIN ARKADAŞIMDI'

Ölenin çok yakın arkadaşı olduğunu belirten sanık Doğan "Hazırladığı uyuşturucuyu tek başına kendine enjekte edemediği için benden yardım istedi. Ben de kolunu tuttum, iğneyi batırdım. Eroini kendisi enjekte etti. O an arda başkası olsa ondan yardım isteyecekti. Şimdi benim yerimde o olacaktı. Ayrıca ben öncesinde uyuşturucu hap aldığını bildiğim için kendisini yapmaması için uyardım. 'Bana bir şey olmaz. Olursa da limon tuzu kaynatıp verin' dedi. Ayrıca daha öncesinde ise, uyuşturucuyu bırakmak için hap da almış. Onu bilmiyordum. Bilsem kesinlikle yaptırmazdım" dedi.

KORKMUŞLAR

'Uyuşturucu kullanmak' suçundan 2'şer yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklardan Gazi Y. de savunmasında "İlk başta hem uyuşturucu kullandığımız ortaya çıkmasın diye, hem de Zeki'nin 'Daha önceden de böyle oldu. Limon tuzu enjekte edince kendine geliyor' demesi nedeniyle hastaneye götürmedik" diye konuştu. Diğer tutuksuz sanıklar da benzer ifadeler verdi. Ölen Sarper Doğan'ın babası Saffet Doğan sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Zeki Doğan'ı önce 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlendiğine' hükmederek cezayı 15 yıla, duruşmalardaki iyi halinden dolayı da 12 yıl 6 aya indirdi. Olay sırasında birlikte oldukları ve uyuşturucu kullandıkları ileri sürülen tutuksuz 3 sanık hakkında da 'tedavi tedbiri' uygulanmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber