Bir gümrük memuru daha teslim oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2005 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 'örgüt kurmak suretiyle irtikap ve rüşvet' iddiasıyla aranan gümrük muayene memuru E.K, Edirne Adliyesi'ne teslim oldu. E.K.'nin Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermesi bekleniyor. Yetkililer gümrük muhafaza memuru E.A.'nın ise hala arandığını belirtti.

Cumhuriyet Savcılığı, gizli kameralarla elde edilen görüntüler izlendikçe yeni delillere ulaşıldığını, soruşturmanın sürdüğünü duyurdu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki operasyon kapsamında, 51 gümrük ve gümrük muhafaza memuru ile 19 polis memuru tutuklanmıştı.

Operasyonun gelişimi

22 aralık 2005: Sabah saat 07.00'de sınır kapısına gelen çok sayıdaki polis, daha önce isim listeleri belirlenen gümrük ve gümrük muhafaza memurları ile pasaport işlemlerinde görevli polisleri gözaltına aldı. Operasyonda gözaltına alınması için ismi belirlenen 58 gümrük ve gümrük muhafaza memurundan 46'sı gözaltına alındı, 5'i ise daha sonradan polise teslim oldu. Bu kişilerden 44'ü tutuklanırken, 6'sı serbest kaldı, 1 gümrük muhafaza memuru ise sorgusunun yapılması için bekletildiği adliye binasından kaçtı.

23 aralık 2005: Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki operasyonun ikinci gününde bu kez 'örgütlü irtikap ve rüşvet' iddiasıyla 28 polis gözaltına alındı. Bu kişilerden 19'u tutuklanırken, 9'u serbest bırakıldı.

26 aralık 2005: Soruşturma kapsamında yedi gümrük memuru daha tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklananların sayısı 70'e yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber