Gümüşhane emniyeti öğrencileri bilgilendirdi

Gümüşhane Dumlupınar İlkokulunda, öğrencilerin okul geçitlerinde dikkatli olmaları yönünde Gümüşhane Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme eğitimi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane emniyeti öğrencileri bilgilendirdi

Eğitimde, öğretmen ve öğrencilere geçit kavşağında kullanılacak olan Dur-Geç levhalarının kullanımı hakkında bilgi de verildi.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim, bu yıl Dumlupınar İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma sayesinde öğrencilerin evlerine giderken daha dikkatli olması bekleniyor.

Her gün düzenli olarak okul girişinde bulunan yaya geçitlerinde 2 öğretmen ve 2 öğrenci emniyetin vermiş olduğu üniformaları giyerek, evlerine gidecek olan öğrencileri bilgilendireceğini kaydeden yetkililer, öğretmenler ve öğrencilerin ellerindeki "DUR -GEÇ" levhalarıyla geçit kavşağında durarak, öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerinde yardımcı olacaklarını ifade etti.

Uygulamadan çok memnun olduklarını söyleyen görevli öğretmenlerden Suzan Miyan, "Öğrencilerimiz genelde üst geçidi kullanıyor. Ama öğrencinin kullanabileceği yaya geçidinde trafik ışığı yok. Olası bir duruma karşı öğrencinin bilinçli hareket etmesi lazım. Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ederiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber