Selçuk Belediyesinden 900 sporcuya hediye yağmuru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneğinin düzenlediği Ulusal Egemenlik Şenliği'ne katılan tüm sporculara ödülleri verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selçuk Belediyesinden 900 sporcuya hediye yağmuru

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneğinin düzenlediği Ulusal Egemenlik Şenliği'ne katılan tüm sporculara ödülleri verildi.

Selçuk Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Selçuk İstasyon meydanı Kurtuluş Anıtı önünde bir tören düzenledi. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, 23 Nisan kutlamalarının birtakım yasal düzenlemelerle çocukların elinden alındığını öne sürerek, "Bizim ülkemiz ne zaman düzelir? Ülkemiz; biz Atamızın anıtına çiçek sunarken, kahvehanede oturanlar da bizimle birlikte buraya gelip çelenk koydukları gün düzelir. Bunlar bizim için ilk senaryolar değildir. Bizim için birleşerek senaryolar yazdılar. Onları biz Lozan'da yırttık, Amerika'nınkileri de yırtacağız" diyerek, tüm katılımcılarla birlikte Kurtuluş Anıtına karanfil bıraktı.

Oldukça büyük bir coşkuyla Carpouza Cefe'nin bahçesinde düzenlenen ödül törenine geçen katılımcılar, burada ilk olarak kitap ve oyuncak kumbaranın açılışına katıldılar. Selçuk Belediye Başkanı Ülgür'ün kreş öğrencileriyle birlikte açtığı kumbaraya, tüm katılımcılar evlerinde kullanmadıkları kitap ve oyuncakları kumbaraya attılar.

Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği Halkoyunları ekibinin gösterileri ile devam eden ödül töreninin açılış konuşmasını, Dernek Başkanı Ümran Songun yaptı. Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği yöneticileri ve çalıştırıcıları olarak küçük-büyük tüm sporcuların beden, zihin becerilerini ve gizli yeteneklerini ortaya çıkarıp liderliği, paylaşımı ve spor yapmanın sağlık açısından önemini aşılayarak topluma yararlı bireyler olarak yetişmeleri için her türlü çabayı göstermeye çalıştıklarını ifade eden Songun, bu çerçevede Ulusal Egemenlik Şenliği adı altında 10 gün süren çeşitli dallarda spor yarışmaları düzenlediklerini söyledi.

10 günlük süreçte oldukça yoğun çalıştıklarını ifade eden Songun; "Fikirlerin oluşması çok güzel. Zor olan ise her bir beyinde oluşan

fikrin müşterek alanda birleşip ortaya çıkardığı emeği daha güzel ve paylaşılır hale getirmesidir. Ben burada görüyorum ki

bu anın oluşmasına katkı koyan herkes bunu başarmış durumda. Bu anlayışla bize her konuda destek veren Belediye Başkanımız H.Vefa Ülgür'e, beklentisiz görev yapan çok değerli eğiticilerimize, hocalarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÜLGÜR'DEN SET SÖZLER

700 yıllık imparatorluğun emperyalist güçlerin kurduğu tezgahları yıkarak Misak-i Milli sınırları içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğuna vurgu yapan Başkan Ülgür, "Bizi Misak-i Milli sınırlarına hapsedenler emperyalistlerdir. O günkülerin temsilcileri; yerkürenin yeni Emperyalistleri, yeni temsilcileri, yeni kan içiciler, Irak'ta 2 milyon kadına tecavüz ettirenler, Irak'ta Müslümanları camilerde bombalayanlar, bugün Suriye'yi işgal etmek isteyenler, duyun bizi. Silahla kazandıklarımızı, sokakta kazandıklarımızı, masada alacağız diye devlet organlarına mesaj gönderebilirler. Hatta bazı kurum ve kuruluşlardan destek dahi olabilirler. Çok şükür ki, ben rahmetli Atatürk'ün Bursa nutkunu okuyabilme erdemine kavuşmuş bir kuşağın temsilcisiyim" dedi.

"SELÇUK'TA DEVLETİN YAPMADIĞINI, SELÇUK BELEDİYESİ YAPMAKTADIR"

Konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü de eleştiren Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, "Kendi tekelini almak isteyenlere, çocuklarımızı bizden koparıp istedikleri gibi eğitmek isteyenlere bir çift sözüm var. Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüne buradan sesleniyorum; Selçuk'ta devletin yapamadığını Belediye Spor Kulübü yöneticileri ve öğretmenleri yapmaktadır. Selçuk'ta devletin yapmadığını, Selçuk Belediyesi yapmaktadır" dedi.

Spora ve sporcuya yaptıkları desteği de anlatan Başkan Ülgür, Belediye Spor Kulübü Derneği olarak 11 branşta 40'a yakın kategoride 750 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Başkan Ülgür, "Spor Salonu'nu belediye olanaklarıyla ayakta tutanlar, bizim çocuklarımıza burayı kapatmak istiyorlar. Spor Salonu'nun camlarını bile değiştiremeyenler, 23 Nisan'da bizi dışarıda bırakmak istiyorlar. Bu durumu sizlere şikayet ediyorum. Yaklaşık 15 gündür Belediye Spor Kulübü Derneği'nin başkanı, Belediye Kültür Müdürlüğü ve SEGEM'in başkanı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okullarında başarılı olmuş öğrencilerin isimlerini alamamışlardır. Buradan ilan ediyorum; yeri geldiğinde kendini milliyetçi, yurtsever olarak tanımlayan öğretmenlere ve onların başındakilere sesleniyorum, Türk Milleti artık kimin ne söylediğine bakmıyor, ne yaptığına bakıyor. İşbirlikçi misiniz, değil misiniz? ona bakacağız. Bu ülke bizim, çocuklar bizim, devlet bizim, hepsi bizim. İnadına üreteceğiz, inadına çalışacağız, inadına el ele olacağız" diyerek; 23 Nisan çocuk bayramını kutladı.

Toplam 900 sporcunun katıldığı müsabakalarda 178 sporcuya büyük ödüller verilirken, tüm sporculara ise madalya, sırt çantası ve tişört hediye edildi. Tören sonunda tüm katılımcılara kokteyl verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber