Öğretmen listesinde şaşırtan isim

Türkiye'nin en önemli halk ozanlarından Aşık Veysel'in (Veysel Şatıroğlu), 1942-1948 yılları arasında Köy Enstitüsü olduğu dönemde Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi'nde görev yapıp müzik dersleri verdiği ortaya çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen listesinde şaşırtan isim

Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, bu durumun kendilerine gurur verdiğini belirterek, "İlçemiz için çok önemli bir şey. Aşık Veysel gibi Türkiye'nin en önemli halk ozanının ilçemizde öğretmenlik yapması çok önemli" dedi.

Samsun'un Ladik İlçesi'nde 1940 yılında Köy Enstitüsü olarak eğitime başlayan, ilk olarak 4 yılda, daha sonra 5, 6 ve 7 yılda öğretmen yetiştiren Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi, önemli bir halk ozanını da bünyesinde barındırdı. Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Köy Enstitüsü olduğu dönemde, 1942-1948 yılları arasında ilçeye zaman zaman gelerek müzik derslerini girip saz kursu veren Aşık Veysel'in, okuldaki kayıtları da ortaya çıktı. Müstahdem kadrosunda görev yapan Aşık Veysel'in fotoğrafı ise o dönemki 'Akpınar Öğretmen Lisesi Memurları' panosunda da birinci sırada yer alıyor.

Samsun'un Ladik İlçesi Kaymakamı Kadir Perçi, ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in, 1970 yılında Akpınar Öğretmen Lisesi olan Akpınar Köy Enstitüsü'nde 1942-1948 yılları arasında 'müzik öğretmeni' olarak görev yaptığını belirterek, bu durumun ilçe halkı ve Samsun'da pek bilmediğini ifade etti. Ladik Kaymakamı Kadir Perçi, "O dönem kendisine müstahdem kadrosu verilmiş. 1942- 1948 yılları arasında zaman zaman ilçeye gelerek müzik derslerine girmiş ve saz kursu vermiş. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bir ozanının burada müzik eğitimi vermesi bizler için çok önemli" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber