Gebze, Darıca Ve Dilovası'nda 11 yerel gazete anlaşarak birlik kurdu

KOCAELİ'nin Gebze, Darıca ve Dilovası İlçesi'nde yayınlanan 8'i günlük 3'ü haftalık toplam 11 gazetenin sahipleri, olanaklarını birleştirip, daha kaliteli gazeteler yayınlayabilmek ve bazı giderleri azaltmak amacıyla 'Kocaeli Gazete Sahipleri Birliği' oluşturdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gebze, Darıca Ve Dilovası'nda 11 yerel gazete anlaşarak birlik kurdu

Günlük olarak yayınlanan 'Gebze', 'Gebze Haber', 'Gebze Çağdaş Kent', 'Gebze Yenigün', 'Darıca', 'Gebze Avaz', 'Gebze Nefes', 'Bizim Gebze' ile haftalık 'Dilovası Son Nokta', 'Dilovası' ve 'Gebze Beylikbağı' gazetelerinin katıldığı birliğin dönem başkanlığına Avaz Gazetesi sahibi Hakan Höbek getirildi. Gebze Gazetesi sahibi Yunus Kahraman ile Gebze Haber Haber Gazetesi sahibi İsmail Kadı'nın başkan yardımcılığına, Darıca Gazetesi sahibi Erol Polat'ın ise, genel sekreterliğe getirildiği birliğin yerel basının sıkıntılarını çözme veya en aza indirmeyi hedeflediği belirtildi. Hakan Höbek, sorunların çözümü için artık birleşmekten başka çareleri kalmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Aşağı- yukarı hepimizin ayrı matbaa tesisi var. Bunun anlamı; hepimizin ayrı kira, elektrik ve işçilik masrafı ödemesi demek. Ayrı kağıt, kalıp ve diğer sarf malzemeleri aldığımız için fiyatlar da doğal olarak yüksek oluyor. Bölgemizde 3-4 boya fabrikası olmasına rağmen biz, parekende olarak boyalarımızı İstanbul'dan getirtiyoruz."

Hakan Höbek, ortak matba baskı tesisi, ortak sarf malzeme alımının yanı sıra, haber, fotoğraf, teknik eleman, gazete dağıtımı konularında da işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber