YÖK ancak 5 yıl sonra fark etti

Haber Giriş : 29 Aralık 2005 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün, 'diploması geçersiz' diyerek görevden aldığı KTÜ'nün beş yıllık öğretim üyesi Azeri Vüsal Yazıcı, profesörü suçladı.

Beş yıldır öğretim görevlisi olarak KTÜ'de çalışan Azeri uyruklu Vüsal Yazıcı, Azerbaycan'da mezun olduğu üniversiteden aldığı diplomanın yetersiz olduğu gerekçesiyle görevden alındı. Yazıcı, olayın kendisinin işe alınmasında etkili olan aynı bölümde görevli Prof. Dr. Fahrettin Mürtezaoğlu ile ters düşmeleri nedeniyle gerçekleştiğini öne sürerek, "Benden farklı beklentileri vardı. Karşılamayınca bunu yaptı" dedi. Genç kadın, diplomasının "denklik" koşuluna uygun olduğunu belirterek, İdari Mahkeme'ye karşı dava açtığını söyledi. Yazıcı'nın görevden alınmasının ardından yaptığı son sınav da iptal edildi. 1993 yılında Azerbaycan M.F Ahundov Üniversitesi Pedagoji Rus Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan ve Türkiye'ye yerleşerek evlenen Vüsal Kulliyeva (35), 2000 yılında üniversitenin yabancı diller bölümünde işe başladı, 2003'te de Uluslararası İlişkiler Bölümü'ndeöğretim görevlisi oldu.

YÖK İPTAL ETTİ
Ancak iddiaya göre Prof. Dr. Mürtezaoğlu bir süre önce genç kadının diplomasının Türkiye'deki üniversitelerde öğretim görevlisi olmaya yetmediğini belirten bir rapor hazırlayarak Fakülte Dekanlığı'na gönderdi. Raporun iletilmesinin ardından YÖK, Yazıcı'nın diplomasının geçerli olmadığına ve iptaline karar verdi. Ancak YÖK'ün gönderdiği yazı adres değişikliği nedeniyle ulaşmayınca Yazıcı, görevine 18 ay daha devam etti. Bunun üzerine YÖK evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla 1-3 yıl arası hapis istemiyle Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Bu gelişmelerin ardından Azeri öğretim görevlisi, önceki gün jandarma tarafından ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Daha sonra mahkemeye sevk edilen Yazıcı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber