Polisler Emniyet-Sen için oy veremiyor

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nün tüzel kişiliğini tanımadığı Emniyet-Sen öncülüğündeki 253 polis memuru, genel kurulunu toplamaya hazırlanan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ayrı ayrı dilekçe göndererek yönetime aday olduklarını belirtti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SONER ARIKANOĞLU

Dilekçeler kabul edildi. Ancak POLSAN yönetimi yönetime dışarıdan aday olan polislerin genel kurulda oy kullanma ihtimali doğunca dilekçeleri ikinci bir yazıyla sahiplerine iade etti. Yazıda, tüzük gereği adaylık başvurularının genel kurul sırasında divan başkanlığına bizzat yapılması gerektiği savunuldu.

ARDINDAN da aday polisler tek tek telefonla arandı. POLSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı'na adaylığını koyan sendikalı polis memuru İdris Özmen'in anlatımına göre, sandık yönetimi telefonda "Genel kurulda kendinize bile oy veremeyeceksiniz, boşuna gelip masraf etmeyin" dedi. Özmen, yönetime aday olan sandık üyesi polislere oy hakkı verilmemesini hukuk skandalı olduğunu belirterek tepki gösterdi.

YİNE DE GİDECEKLER

POLSAN'IN 48. Olağan Genel Kurulu, bugün Ankara'da başlayacak. Genel Kurul, önceki yıllarda olduğu gibi il emniyet müdürlükleri tarafından seçilen 205'i rütbeli ve 70'i memur olmak üzere toplam 275 delegeyle toplanacak. Ancak bu yılki genel kurulda bir ilk yaşanacak. Emniyet-Sen'li polis memurları da genel kurula gidip adaylık dilekçelerini divan başkanlığına bizzat sunacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber