Ankara Başkent Öğretmenevi'nde kalan BMW'li ve Mercedes'li insanlar öğretmenleri manevi yönden eziyor.

Haber Giriş : 09 Aralık 2003 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Başkent Öğretmenevi'nde kalan BMW'li ve Mercedes'li insanlar öğretmenleri manevi yönden eziyor.

Bu iddiasını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yönelttiği sözlü soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Naci Aslan, yüksek konaklama ücretleri yüzünden öğretmenevlerinden daha çok öğretmen olmayanların yararlandığını savundu.

İki ay süreyle kaldığı Başkent Öğretmenevi'nde buna şahit olduğunu belirten Aslan, öğretmenevinin kapısındaki BMW ve Mercedes otomobillerin çokluğunun dikkatini çektiğini söyledi. Naci Aslan, ?En üstün tabaka, şaşaalı olarak orada kalırken, öğretmenin oradaki misyonunu ve kişiliğini ezecek tarzda davranışları olduğunu gördüm. Tabelayı, (Başkent Palas) olarak değiştirelim.? diye yakındı.

Soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise, ?öğretmenevlerinden başkalarının yararlandığı' iddiasının doğru olmadığını söyledi. 1993'ten bugüne kadar Başkent Öğretmenevi'nde 1 milyon 429 bin kişinin kaldığı bilgisini veren Bakan Çelik, ?Bunun 935 bini bakanlık mensubu, öğretmen ve aileleridir. 282 bini diğer kamu görevlileri, 211 bin kişisi ise üçüncü şahıslardır.? dedi. Bakan Çelik, dört yıldızlı otel kalitesindeki öğretmenevinde bir günlük konaklama ücreti olarak öğretmenlerin 15 milyon 500 lira, diğer kamu çalışanlarının 21 milyon lira, üçüncü şahısların ise 24 milyon lira ödediklerini vurguladı.

Türkiye'deki toplam 823 öğretmenevinin bütçeden ödenek almadığını, kendi yağlarıyla kavrulduğunu anlatan Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlerin şikayetlerini haklı bulduklarını ve fiyatların düşürülmesi için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber