Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nda çalışan 280 personelden 180'i bürokrat ya da siyasetçi yakınları.

Haber Giriş : 09 Aralık 2003 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nda çalışan 280 personelden 180'i bürokrat ya da siyasetçi yakınları.

57. Hükümet döneminde oluşturulan ve enerji alanındaki yolsuzlukların önüne geçmek için oluşturulan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nda (EPDK) görev yapan 280 personelden 180'inin eski bakanların milletvekillerinin, bürokratların, Danıştay ve Yargıtay üyelerinin çocukları ve akrabaları olduğu ortaya çıktı.. Uzman ve uzman yardımcısı olarak çalışan ve 1,5-3 milyar lira arasında maaş alan "akraba ve yakınların", enerji piyasasında hiç bir deneyimlerinin olmadığı belirtildi. Örneğin, Ulaştırma eski Bakanı Oktay Vural'ın yeğeni, Enerji Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Fikret Baran'ın kızı, eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal'ın oğlu, eski İstanbul Valisi Erol Çakır'ın kızı, Çalışma Bakanlığı eski Müsteşarı Fikri Şahin'in oğlu kurumda görev yapıyor. Ayrıca Halkbank eski Genel Müdürü Yenal Ansen döneminde bankada üst düzey görevlerde bulunmuş, bazı bürokratlar önemli görevler verilmiş.

Öte yandan, Kurul'un, İstanbul'da Gökkafes'te 15 trilyon liraya büro satın aldığı, Ankara'da bulunan hizmet binasına ise ayda 100 milyar lira kira ödediği bildirdildi.

Yusuf Günay: Uzmanları sınavla aldık
EPDK Kurulu Başkanı Yusuf Günay, torpilli personel iddialarına ilişkin Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, her kurumda olduğu gibi kendi kurumunda da birilerinin yakınları olabileceğini belirterek, "Kurumda çalışan uzman ve uzman yardımcılarının tamamı sınavla alınmıştır. Bu iddiaları, kurumdan uzaklaştırmak istediğimiz personelimiz gündeme getiriyor" dedi. Günay, Gökkafes'te alınan 15 trilyon liralık büronun ise hükümetin izniyle alındığını vurguladı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber