Sokak düğünlerinin yasaklanmasına protesto

Kırıkkale Müzisyenleri Koruma Yaşatma Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği (Müya-Der) üyeleri, 11 mahallede sokak düğünlerinin yasaklanmasını bağlama kırarak protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sokak düğünlerinin yasaklanmasına protesto

Kırıkkale Müzisyenleri Koruma Yaşatma Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği (Müya-Der) üyeleri, 11 mahallede sokak düğünlerinin yasaklanmasını bağlama kırarak protesto etti.

Dernek Başkanı Adnan Saçal, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eylemde yaptığı açıklamada, Kırıkkale Valiliği İl Çevre Kurulu'nun, 11 mahallede sokak düğünlerini yasaklamasının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Haksız bir karar alındığını iddia eden Saçal, Tunceli'de düğün yasaklarına karşı açılan davanın Danıştay 14. Daire Yerel Mahkemesi tarafından bozulduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin her yerinde ev düğünlerinin serbest olduğunu, yasağın yalnızca Kırıkkale'de olduğunu savunan Saçal, şunları kaydetti:

"Yetkililerden yasağın kaldırılmasını bekliyoruz. Çünkü binin üzerinde müzisyen ve geçimini sadece bu sektörden sağlayan esnaf kardeşlerimiz mağdur edilmiştir. Mahalle düğünlerimiz, bizim örf, adet, gelenek ve kültürlerimizi yaşattığımız günlerdir. Yüz yıllardır bizler bu kültürlerle büyüdük. Cuma günü dua ile bayrak kaldırılan, pazar günü gelin getirmekle mutlu son bulan bir kültürdür. Bunu gelecek nesillere güzel bir şekilde bırakmak arzumuz ve hedefimizdir. Kırıkkale'de yılda ortalama bin 500 ev düğünü yapılmakta. Buna bağlı olarak da binlerce kişi bu sektörden ekmek yiyor"

Kırıkkalede düğünlerin genelde hafta sonları yapıldığını ve düğün salonlarının yoğunluğu kaldıramayacağını öne süren Saçal, "Salonlara karşı değiliz ama sokak düğünleri yasağı da kaldırılsın" dedi.

Basın açıklamasının ardından eyleme katılan bir müzisyen bağlamasını kırarak yasağı protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber