Tekirdağ Valisi Şarköy'ün Köylerini ziyaret etti

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, hafta sonunu köy ziyaretlerine ayırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekirdağ Valisi Şarköy'ün Köylerini ziyaret etti

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, hafta sonunu köy ziyaretlerine ayırdı. Vali Yerlikaya, Şarköy ilçesindeki 5 köye gerçekleştirdiği ziyarette köy muhtarları ve köylülerden sorunları ve talepleri ile ilgili bilgi aldı.

Köy ziyaretine Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Yılmaz, Sabahattin Karayer, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan,Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinden yetkililer katıldı.

İlk ziyaretini Güzelköy'e gerçekleştiren Vali Yerlikaya'yı, köy muhtarı Abdullah Onat ve azalar kaşıladı. Yerlikaya burada yaptığı sohbette, il merkezine bağlı

55 köyü ziyaret ettiğini, şimdi de ilçelere bağlı köyleri ziyaret ederek sorunları yerinde değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Güzelköy'ün adı gibi güzel bir köy olduğunu ifade eden Vali Ali Yerlikaya, beraberindeki kurum müdürleri ile köy halkının sorunlarını dinledi.

Buradan Kirazlı köyüne geçen Vali Yerlikaya ve beraberindekiler, köy muhtarı Lütfü Akşar'dan, köyün sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı.

Kirazlı köyünün Tekirdağ kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğu bilgisini alan Vali Ali Yerlikaya, Haziran ayı ortalarında Kirazlı köyünde bir "Kiraz Cümbüşü" yapılabileceğini, bu etkinliğe de Valilik olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Şarköy'ün nüfus yoğunluğu yaşanan köylerinden Çınarlı'ya yapılan ziyarette, Muhtar Tahsin Esin tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, 2013 yılında köy yollarını kapsayan 100-110 km'lik bir yol için sıcak asfaltlama çalışması yapacaklarını ifade ederek, "Köylerimizin sorunlarını el birliği ile gidereceğiz" dedi.

Mursallı köyü ziyareti kapsamında, muhtar Şaban Akgün'den köy hakkında bilgi alan Vali Ali Yerlikaya, daha sonra, Mursallı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'na ait şarap fabrikası ile üzüm suyu tesislerini gezdi.

Vali Ali Yerlikaya, kooperatif başkanı Nihat Başkan'dan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Vali Ali Yerlikaya, son olarak, Şarköy'e bağlı Yayaköy'ü ziyaret etti. Muhtar İbrahim Böcek ve köy halkı ile sohbet eden Vali Ali Yerlikaya, köylülerin sorunlarını dinledi. Köy ziyareti sonunda Vali Yerlikaya köylülere; sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğinde bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber