Gaspçı bıçakla rica edip para istemiş

Adana'da, PTT şubesinden para gasp ettiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık mahkemede, "Çocuğumun tedavi giderlerini karşılayamıyordum."

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 13:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Gaspçı bıçakla rica edip para istemiş

Adana'da, PTT şubesinden para gasp ettiği gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık mahkemede, "Çocuğumun tedavi giderlerini karşılayamıyordum. Bıçağı görevli bayanlara gösterip, 'parayı verir misiniz' dedim. Onlar kaçınca kasadan ihtiyacım olan 555 TL'yi aldım, pişmanım" diyerek kendini savundu.

Olay, 14 Ocak'ta Yeşilyurt Mahallesi Mavi Bulvar üzerinde bulunan PTT şubesinde gerçekleşti. Yüzünü atkıyla gizleyen bir kişinin, elinde bıçakla şubeye girmesi sonucu görevli iki kadın memur dışarı kaçtı. Vezneden atlayan gaspçı ise, kasada bulunan bin TL'yi alıp kaçtı. Olay yerine gelen polis, güvenlik kameralarını incelemeye alarak şüphelinin peşine düştü. Polis, şüphelinin olayı gerçekleştirdikten sonra nereden geçebileceğinden hareket etti. 17 saniyede gerçekleşen soygunda, eşkali belirleyen polis, zanlının kaçtığı Yurt Metro istasyonu güzergahını belirleyerek, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. 80 güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, yüzünü gizlediği atkısını çıkaran gaspçıyı tam olarak tespit edip yakaladı. Daha sonra adliyeye sevk edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen sanığın, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması başlandı. Görülen davanın ilk duruşmasında kendini savunan Alper G., olaydan duyduğu pişmanlığı dile getirdi. Çocuğunun rahatsız olduğunu ve tedavi masraflarını karşılayamadığını öne süren Alper G., "Parayı nereden alacağımı bilemiyordum. Aniden bir PTT şubesine girdim. Bıçağı bayanlara gösterip; 'parayı verir misiniz' dedim. Korkup, çekmeceyi gösterdiler. İhtiyacım kadar alıp uzaklaştım. Daha çok para vardı ama almadım. Parayı iade edeceğim" diye konuştu.

Olayda PTT şubesinde görev yapan Cennet S. ile Sevgi Ö. ise, Alper G.'nin kendilerinden bıçak tehdidiyle para istediğini ve çekmecede bulunan 555 TL'yi aldığını belirterek, "Çok korkmuştuk. Sanık, para makinesinin üzerinde bulunan 5 bin TL'yi almamıştı. Sadece kasadan 555 TL'yi almıştı. Güvenlik kamerasından tespit edildi. Yakalanınca da canlı teşhis ettik" dedi.

Tahliye talebini reddeden mahkeme, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber