Öğretmenlere seyyanen zam tehlikede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ocak ve Temmuz 2006'da, kamu çalışanlarına yapılacak yüzde 2.5 oranındaki maaş zammıyla birlikte verilecek 40 YTL'lik seyyanen zammın öğretmenlere verilmeyeceğine dönük haberler, eğitim çalışanlarını tedirgin etmeye başladı.

Yılbaşı öncesinde yaklaşık 700 bin kişilik eğitim camiasını ilgilendiren seyyanen zammın tehlikeye düşmesi moral ve motivasyonu etkilerken, öğretmenler eylem yapma sinyali verdi. Hükümet ve yetkili sendikalarca imzalanan 2005 Mutabakat Metninde de 40 YTL'lik seyyanen zamdan, "ek ücret-ödeme, döner sermaye, ikramiye, temsil ve tazminat ödemesi" almayan kamu çalışanlarının faydalanacağı belirtiliyor. Bu durumda hükümetin, yetkili sendikalarca imzalanan mutabakat metnini ilgi tutarak, öğretmenlerin, ek ders ücreti ve eğitim öğrenim yardımı aldığı için, 40 YTL'lik zamdan muaf tutma yoluna gidebileceği konuşuluyor. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmenlere seyyanen zammın verilmesi konusunda ciddi kuşkular taşıdıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Yeni yıla birkaç gün kalmış olmasına rağmen bu konuda yapılan herhangi bir çalışma da yok. Eğer, ek ders ücretlerinin 10 YTL'ye yükseltileceği vaadinde olduğu gibi, 40 YTL'lik zam taahhüdü de yerine getirilmezse, Başbakanlığın önünü miting alanına çevireceğiz. Hükümetin, icraatlarını halka taşıyan eğitim çalışanlarını mağdur etmek bindiği dalı kesmektir. Yer çekimi kuralına göre bindiği dalı kesen insan nasıl yere düşerse, eğitim çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapan hükümetin akıbeti de iktidardan düşmek olacaktır. Ortaya çıkacak tabloda 40 YTL'lik seyyanen zamdan Hükümetin iddia ettiği gibi 1 milyon 400 bin memur değil ortalama 377 bin memur faydalanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber