Ordu Üniversitesi kanunlaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da ilk olarak 1987 yılında dile getirilen üniversite hayali nihayet gerçek oldu. 15 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde nüfus bakımından Samsun'dan sonra en kalabalık il olan Ordu'da 18 yıldır tartışılan ve siyasilerin ilk vaatleri arasında yer alan üniversite konusu nihayet yasalaşarak Meclis'ten çıktı. Bugüne kadar 14 hükümet eskiten üniversite hayali, AK Parti hükümetinin 15 ile üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısının yasalaşmasıyla gerçek oldu. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte Ordu Üniversitesi'ne 924 kadro, 15 döner sermaye ve bin 147 öğretim elemanı kadrosu tahsis edildi. Üniversite için ayrıca Akçatepe mevkiinde 600 dönümlük arazi kamulaştırıldı.

Halen temel eğitim okullarında 160 bin, lise ve dengi okullarda yaklaşık 40 bin öğrencinin bulunduğu Ordu'da üniversite; Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bağlı Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu, 19 Mayıs Üniversitesi'ne bağlı Fen-Edebiyat Fakültesi, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Mesudiye Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Tıp Fakültesi'nden oluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber