Ağaç kopyalama makinesi yaptı

Kastamonu’da, 23 yıldır marangozluk yapan bir usta, teknolojiye ayak uydurabilmek için ağaç kopyalama makinesi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağaç kopyalama makinesi yaptı

Kastamonu'da, 23 yıldır marangozluk yapan bir usta, teknolojiye ayak uydurabilmek için ağaç kopyalama makinesi yaptı.

Kastamonu'nun Daday ilçesinde 47 yaşındaki Hüseyin Maden, köyünde çiftçilik yaparken 10 aylık çıraklığının ardından 24 yaşında marangoz ustası oldu. 23 yıldır marangoz dükkanı işleten Hüseyin Maden, yıllar itibariyle gelişen teknolojiye ayak uydurmak için kendi imkanlarıyla ağaç kopyalama makinesi yaptı. İlkokul mezunu Hüseyin Maden, makine yapmayı sevdiği için tamamen kendisine ait bir makine tasarladığını söyledi. Ağaç kopyalama makinesinin projesi ve tasarımının tamamen kendisine ait olduğunu aktaran Hüseyin Maden, Daday bölgesine ait yöresel sandalye ayaklarının tasarımını geliştirip seri üretimini sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Ağaç kopyalama makinesiyle oyma yazı ve kopyalama yazılarının kopyasını oluşturabilmeyi amaçladıklarını belirten Maden, “İki metre 30 santim uzunluğundaki malzemeyi alıp bunu işleyebiliyor. Kalınlık olarak 30 santime kadar işlenebiliyor. Ağaçlara kabartma verilebiliyor. Ağaçları yuvarlayabiliyor ve tornada vurabiliyor. Manüel veya otomatik olarak ağacın boyunu ayarlayabiliyor” dedi.

Ebatlarının seri şekilde yapılabileceğini ifade eden Maden, şöyle konuştu:“Daday'a özel sandalye üretimimiz var. Bu sandalyelerin ayaklarını ortaya çıkarmak ve bunu daha seri yapmak için böyle bir girişimde bulunduk. Makine yapmayı seviyorum. Bu makine için 3 ay kadar bir zaman harcadık. Yaklaşık 2 bin 500 lira para harcandı. Öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur. Kendimi idare edecek kadar ve kendimi geliştirecek kadar bu işe emek verdim. Ayrıca, buna benzer birkaç makine daha yaptım”

Maden, bunların yanı sıra tamamen kendisine ait başka makinelerde yaptığını ve atölyesinde kullandıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber