7 Yıldır maaş alamayıca isyan ettiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Bala İlçesi'ne bağlı Kesikköprü Beldesi Belediyesi'nde çalışan işçiler, 7 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Başbakanlığa yürüdü.

Ziya Gökalp Caddesi SSK İşhanı önünde toplanan Tüm Bel-Sen üyesi Kesikköprü Belediyesi çalışanları, aileleriyle birlikte yürüyüşe geçti. İşçiler "hükümet istifa", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" gibi sloganlar attı. Başbakanlığın Çiçekçiler girişine kadar yürümelerine izin veriler işçiler adına Tüm Bel-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Satı Burunucu Çali bir açıklama yaptı.

Çali, 2 bin 700 kişinin yaşadığı Kesikköprü'nün 1987 yılında belediyelik olduğunu hatırlatarak belediyede şu an 9 memur 13 işçi olmak üzere 22 personelin çalıştığını söyledi. Çali, işçilerin 82 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek gecikme faiziyle birlikte yüz milyarlarca alacağı olan çalışanların geçinmek için 2. bir iş yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

7 yıl süresince DYP, ANAP, CHP ve son olarak AK Partili belediye başkanının görev yaptığını belirten Çali, son Belediye Başkan'ın iktidar partisinden olmasına rağmen çalışanların maaşlarını yine alamadığını kaydederek, "Artık bu ayıba bir son verin ve maaşlarımızı ödeyin" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler, Başbakanlığa bir dilekçe verdi. Eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber