İşsize 760 YTL maaş

Haber Giriş : 31 Aralık 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM KİT Alt Komisyonu'nda alınan bir kararla, işsizlik ödeneği asgari ücretin iki katına çıkarıldı. Bu durumda işsiz ayda 760 YTL maaş alacak
TBMM KİT Alt Komisyonu önceki gün yaptığı toplantıda tüm işsizlerin yüzünü güldürecek bir karar aldı. Alt Komisyon'da ele alınan İş-Kur Yasa Tasarısı'nda kabul edilen öneriyle işsizlik ödeneğinin iki katına çıkarılması kararlaştırıldı. Yeni asgari ücretin 1 Ocak'tan itibaren net 380 YTL olduğu düşünüldüğünde işsizliğe ödenen net maaş da 760 YTL'ye çıkartılacak. Mevcut uygulamada bu miktar bir aylık net asgari ücret tutarı olarak ödeniyordu. Yeni taslakla uygulama sürecinde görülen birçok eksiklik de gideriliyor. Sigortalı, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresini doldurmadan işe girer ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için yasanın öngördüğü şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalırsa, daha önce hak ettiği işsizlik ödeneği süresini dolduruncaya kadar sigortalıya ödenecek.

KESİNTİ DE DÜŞÜYOR

Yeni düzenleme ile belirli ölçüde işsizlik sigortasından yararlanma süresi de göreceli olarak artırılacak. Mevcut uygulamada, 180 günlük işsizlik sigortası ödemesine hak kazanmak için 600 gün prim ödemek gerekirken, yeni düzenleme ile bu, 450 güne düşürülüyor. Mevcut ygulamada, 240 gün işsizlik ödeneğine hak kazanmak için 900 gün prim ödemek gerekirken, yeni düzenleme ile bu rakam 750 güne düşürülüyor. Yeni yasada, fonun gelirlerinin belirli bir düzeye ulaşması ve istikrara kavuşturulması nedeniyle, işverenlerden yapılan prim kesintisi oranı yüzde 3 'den yüzde 2 'ye indiriliyor.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber