Diyanet İşleri Başkanının Cumhurbaşkanı Sezer ile yaptığı görüşmenin ardından Kur`an kursları ile ilgili düzenleme geri çekildi

Haber Giriş : 09 Aralık 2003 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet İşleri Başkanının Cumhurbaşkanı Sezer ile yaptığı görüşmenin ardından Kur`an kursları ile ilgili düzenleme geri çekildi

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca hazırlanarak 24 Kasım`da yürürlüğe giren Kuran Kursları Yönetmeliği`nde `yanlış anlaşılmalar` dolayısıyla değişiklik yapılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile yaptığı görüşme sonucunda bu karara varıldı.

Prof.Bardakoğlu, bugün yapılan görüşme sırasında, sözkonusu yönetmeliğin Kuran kurslarının daha açık ve pedagojik formasyonlara uygun hale getirilmesi amacıyla çıkarılmak istendiğini dile getirdi.

Ali Bardakoğlu, yapılan tartışmaları haksız bulmakla birlikte, ciddiye aldıklarını ve bu yüzden yönetmeliği geri çekip, yeniden gözden geçireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Sezer`in de aynı yöndeki tavsiyesi uyarınca geri çekilen yönetmeliğin, gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra, yeniden gündeme getirilmesi düşünülüyor.

Kur`an kursları yönetmeliği, Kur`an kurslarının, ilköğretimin 5. sınıfından başlatılması, kursların denetiminin Milli Eğitim`den alınmasını ve Kur`an kurslarının açılması için gereken kursiyer sayısının 15`ten 10`a düşürülmesini öngörüyordu.

Kur`an kursları yönetmenliğinde yapılacak bu değişiklere özellikle Meclis`in CHP kanadı sert tepki göstermişti.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber