ÇOMÜ'de sertifikalı eğitim kursları başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı kursu açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÇOMÜ'de sertifikalı eğitim kursları başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı kursu açıldı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Metehan Uzun, “ÇOMÜ'de ilk defa yapılan bu kursun oldukça nitelikli olacak Bu kursa katılan öğretim üyelerine deney hayvanlarını nasıl kullanacaklarına yönelik uygulamalı ve teorik yaklaşık 80 saatlik bir eğitim vereceğiz. Merkez, 2013 yılının Şubat ayında faaliyetlerine başladı ve merkezin faaliyetlerine başlamasının üzerinden üç ay geçmeden böyle bir kurs düzenleme ihtiyacının ortaya çıktı. Üç ay içerisinde merkezimizde 12 tane araştırma tamamlandı. Planlanan 10 tane araştırma var. Bugün de 34 kişiye sertifika kursunu başarılı bir biçimde vermiş olacağız. Böylelikle İlk üç ay içerisinde amacımıza ulaşabilme noktasında önemli bir aşama kat etmiş olacağız” dedi.

Prof. Dr. Metehan Uzun, 29 Nisan - 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek kursa 34 kişinin katılacağını ve bunun 21'ini ÇOMÜ akademik personeli, 10'unu ise ÇOMÜ yüksek lisans öğrencisinin oluşturduğunu belirterek, “Kurs sonucunda katılımcılara Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası Belgesi verilecektir. Bu belge sahibi araştırmacılar kendi başlarına ulusal veya uluslararası proje sunabilme yetkisi kazanmış olacaklardır. Ayrıca kursta deney hayvanı kullanım eğitimi hem teorik, hem de uygulamalı olarak gösterilecektir. Kursta tamamı üniversitemiz personeli olmak üzere 6 Profesör, 5 Doçent, 3 Yardımcı Doçent, 1 Araştırma Görevlisi ve 1 Veteriner Hekim görev eğitimi verecektir” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber