Hükümetten 'Alo içki' hattı

Haber Giriş : 01 Ocak 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, içkiyi yasaklamak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, 'Ruhsat alamayan arasın' dedi

İçki yasağı getirmediklerini söyleyerek AKP'li belediyelerin "kırmızı sokak" uygulamalarını savunan AKP yönetimi, içki ruhsatı verilmesi sorunları ile ilgili "Alo içki hattı" oluşturdu. AKP'nin belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, içki ruhsatı ile ilgili sorunlar için vatandaşların kendisini arayabileceğini açıkladı.
Şartları uygun olanlara içki ruhsatı verildiğini belirten Ergün, "Haksız yere içki ruhsatı alamayan direkt beni arasın. Hemen o belediyeye müdahale edeyim, ruhsatını verelim" dedi.

Tek tek ilgilenirim
Şu ana kadar içki ruhsatı alamadığı için İstanbul ve Kocaeli'nden olmak üzere iki kişinin kendisini aradığını kaydeden Ergün, "Onlarla tek tek ilgilendim. Ancak şartları uymuyordu. Bu kişilere durumu anlattım. Onlar da zaten olayın farkındalar. 'Yeni bir düzenleme yapılamaz mı?' diyorlar. Böyle bir durum söz konusu olmaz. Ama yanlış uygulamalara da anında müdahale ederiz. Genel merkez numaralarından bana ulaşabilirler, özel bir numara oluşturmadık" diye konuştu.

Yönetmeliğe uygun olacak
Ergün, içki ruhsatı almak için belirli kurallar ve şartlar olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:"Bu kuralları yeni koymadık. Yönetmelikler önceden çıkmıştı. Örneğin içkili bir yer açmak için cami ve okul yanında olmaması, açacağınız binada yaşayanların da buna onay vermesi gerekir. Uygunsa yasaklama olmaz, gereken yapılır." İçki yasaklama gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Ergün, valiliklerde olan yetkinin şimdi belediyelere devredildiğini, yeni bir uygulamanın söz konusu olmadığını söyledi. Ergün, "İçkili mekânların açılacağı belirli yerler de daha önceden belirlenmiş. Belediyeler sadece onaylıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber