Merkeze atanan Vali için imza kampanyası

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Valisi Işın'ın merkeze atanmasına kızan Manisalılar, imza kampanyası başlattı. Şanlıurfa Valisi Uzun'un Isparta'ya atanması ?ihanet' olarak değerlendirildi

VALİLER kararnamesinin ardından bazı illerde huzursuzluk yaşandı. Manisa Valisi Orhan Işın'ın merkeze, Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun'un da Isparta'ya atanması tepkiyle karşılandı. Manisa'da Beyaz Fil Meydanı'nda, ?Valimizi geri istiyoruz? adı altında başlatılan imza kampanyasına sivil toplum örgütleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Türk Metal Sendikası, Türk-Eğitim Sen, MHP, CHP ve DYP il teşkilatları destek verdi. Işın'ın daha önce kaymakamlık yaptığı Turgutlu İlçesi'nde de vatandaşlar, Işın'ın Manisa Valiliği'nde kalması için imza kampanyası başlattı.

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı da Şanlıurfa Valisi Uzun'un atanmasına ilişkin, ?Ortalama yılda bir kez vali değiştirmek, bu kente ihanettir? dedi. Kapaklı, bir kentin her alanda yaşayacağı değişim ve gelişimin valilerle mümkün olacağını belirterek, valilerin görev yaptığı kentte icranın başı olduğunu ve hizmet verdiği insanları tanımasının en az 1 yılı aldığını kaydetti. Son 20-25 yılda Şanlıurfa'da önemli yatırımlara ve değişimlere imza atan valilerin görev sürelerinin en az 4-5 yıl olduğuna değinen Kapaklı, ?Şanlıurfa son dört yılı kayıp olarak geçirmiş, gelecek yılı da sayarsak, kararnameler nedeniyle 5 yıl bu kentten çalınmıştır? dedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber