1 Mayıs'ta tüm metrobüs seferleri iptal/ Video

Yarın, 05.00'ten itibaren tüm metrobüs ve saat 06.00'dan itibaren de Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim istasyonları arası metro seferleri iptal edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 06.00'dan itibaren ise Kabataş-Taksim finüküler sistemi çalışmayacak.

Yarın İstanbul'da iptal edilen ulaşım hatları şöyle:

* Saat 05.00'ten itibaren tüm metrobüs seferleri iptal edildi

* Saat 06.00'dan itibaren Kabataş-Taksim finüküler sistemi çalışmayacak

* Saat 06.00'dan itibaren Şişhane-Taksim ve Taksim-Hacıosman arası çalışan metronun Şişhane-Taksim ve Levent-Taksim istasyonları arası seferleri iptal edildi.

* Saat 06.00'dan itibaren İDO'nun Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na yolcu seferleri iptal edildi. (Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na yolcu seferleri hariç)


Taksim'e izin yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanmasına mevcut şartlar nedeniyle kesinlikle izin verilemeyeceğini ifade etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin, "Mevcut şartlarda bu mitingin huzurlu, güvenli ve risksiz bir şekilde yapılması mümkün görülmemektedir. Bu nedenle de kesinlikle izin verilemeyeceği defalarca ifade edilmiştir. DİSK başta olmak üzere sendikalarımızın bu riskli alanı kullanma yönündeki isteklerinin, aklıselim ile buradaki fiziki şartlar ve risk nedeniyle bağdaştırılması fevkalade zordur'' dedi.

Mutlu, "1 Mayıs günü çelenklerin Cumhuriyet Anıtı'na bırakılması başta olmak üzere Kazancı Yokuşu'nda 1977 yılında vuku bulan acı olayları anma vesilesiyle sembolik törenlerin yapılmasını ifade ettik. Bunları yarın yapmayı arzu edecek gruplara, sendika temsilcilerine müsaade etmek suretiyle gerçekleştireceğiz. Ancak meydanda herhangi bir toplanmaya izin kesinlikle verilmeyecektir" şeklinde konuştu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağına ilişkin "Bazı sendikaların 'Son anda da olsa izin verilir' gibi bir düşünce içinde çağrılarını yapmaya devam ettiklerini duyuyduklarını kaydeden Vali Mutlu, ''Böyle bir şey asla söz konusu olmayacaktır, olamaz'' ifadesini kullandı.

Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü burada idare edilebilecek, izin verilebilecek herhangi bir pozisyon olsaydı, biz zaten bu izni bugüne kadar verirdik. Bu alanı yarın sabaha kadar güvenlikli bir alan haline getirmek mümkün değildir. Dolayısıyla görünen köy kılavuz istemez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber