TÜDER'den ADSL protestosu

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Derneği, Türk Telekom'u internet hizmetlerini pahalı ve yavaş verdiği gerekçesiyle çarşamba günü saat 10.00'da İstanbul ve Ankara'da Türk Telekom binalarının önlerinde protesto eylemi gerçekleştirecek.

Kasım ayında yeni ADSL tarifelerinin açıklanmasının ardından 12 bin tepki e-posta'sının kendilerine ulaştığını belirten TÜDER, onbinlerce e-postanın da Ulaştırma Bakanlığı ve Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne iletildiğini açıkladı.

Telekom'un "haksız, adaletsiz ve mantık dışı" internet tarifeleri uyguladığını savunan TÜDER, Türkiye'de 1.3 milyon civarında geniş bant (ADSL) internet kullanıcısının bulunduğunu, herkesin ucuz, hızlı ve kotasız internet erişimine kavuşturulmasını ve bunun bir devlet politikası haline getirilmesini talep etti.

Dünyada internet hızının Megabite düzeyine çekildiğine dikkat çeken TÜDER, internet kullanım ücretlerin de giderek azaldığını belirtti. Buna karşın, Telekom'un ihtiyaçları karşılamayan kotalarla Türk internet kullanıcılarını çağın gerisine sürüklediğini ileri süren TÜDER, olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

TÜDER isteklerini, kotalı tarifelerin makul düzeylere yükseltilmesi, kotalı tarifelerde ücretlerin düşürülmesi, aylık kullanım oranına bağlı olarak ücretlendirme sisteminin getirilmesi, satış sonrası hizmetlerin iyileştirilmesi, genişbant internet kullanımının tüm yurtta kolay erişilir hale getirilmesi, Özel İletişim Vergisi olarak bilinen verginin kaldırılması, bağlantı ücreti adı altında alınan ücretin kaldırılması olarak sıraladı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber