Hakkında soruşturma açılan doçent TBMM'ye başvurdu

Haber Giriş : 02 Ocak 2006 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da düzenlenen "Amasya Tamimi" konulu panele katılan ve "izinsiz işe gelmediği" gerekçesiyle 19 Mayıs Üniversitesi yönetimince hakkında soruşturma açılan Doç. Dr. Mehmet Evsile, TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu'na başvurarak, haksızlığa uğradığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre, 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Amasya Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Evsile, 5 Aralık 2005'te TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu'na başvurdu.

Başvurusunda, 23 Haziran 2005'te, Başbakanlık, Amasya Valiliği ve OMÜ Rektörlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen "Amasya Tamimi" ile ilgili panele katılması için Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından 24 Mayıs 2005'te kendisine "görevlendirme" yazısı gönderildiğini belirten Evsile, diğer katılımcıların isimlerinin de Amasya Valiliği'ne resmi yazıyla bildirildiğini ifade etti.

Panelde, "Amasya Tamimi'ndeki Demokratik Düşünce" başlıklı tebliğ sunduğunu belirten Doç. Dr. Evsile, Fakülte yönetiminin, kendisi hakkında, o gün "izinsiz işe gelmediği ve önceden tebliğ edilen mezuniyet törenine katılmadığı" gerekçesiyle soruşturma açtığını kaydetti.

Mehmet Evsile, Eylül ayında üniversite yönetiminden gelen tebligatta, "konuya ilişkin yazılı savunmasının en geç 8 gün içinde kendilerine ulaştırılmasının istendiğini, aksi halde savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağının, bu durumda da eldeki delilere göre karar verileceğinin duyurulduğunu" bildirdi.

Doç. Dr. Evsile, Amasya Valisi Erhan Tanju'nun, kendisine mektup göndererek, "panele önemli katkılarından dolayı" teşekkür ettiğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber