Patlayan su borusu Bitez'i göle çevirdi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde, DSİ tarafından yapımı devam eden Yarımada İçmesuyu İsale Hattı'ndaki borularda bir hafta içinde meydana gelen 3 patlama, vatandaşları isyan ettirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patlayan su borusu Bitez'i göle çevirdi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Beldesi'nde, DSİ tarafından yapımı devam eden Yarımada İçmesuyu İsale Hattı'ndaki borularda bir hafta içinde meydana gelen 3 patlama, vatandaşları isyan ettirdi. Son olarak patlayan su borusu Atatürk Bulvarı'nı su altında bırakırken, ana caddede çökme tehlikesi meydana geldiği için yol kısmen trafiğe kapatıldı. Bazı ev ve iş yerleri de sular altında kaldı.

Bitez beldesindeki Atatürk Bulvarı'nda devam eden Bodrum Yarımadası İçme Suyu İsale Hattı çalışmaları sırasında ana borularda bir haftada üç kez patlama meydana geldi. Dün akşam saatlerinde patlayan su borusu Atatürk Bulvarı'nı su altında bıraktı. Cadde kullanılamaz hale geldi, yer yer göçükler meydana geldi. Çökme tehlikesine karşı caddenin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Bitez Belediyesi ve Yarımada Belediyeler Birliği işçileri saatlerce patlayan boruyu tamir etmeye çalıştı ve caddeden akan suların ev ve işyerlerine zarar vermemesi için yoğun gayret gösterdi.

Yalı Mahallesi'nde yaşayan Can Yürek (40), "Bir haftada su ana hattının geçtiği boru üç kez patlar mı? Patlarsa mutlaka ihmal var demektir. Bu hat yeni bir hat. Ayrıca borunun patlamasının ardından yetkililer saatlerce suyu kesmeyi beceremedi. Tonlarca içme suyu boşa aktı. Bitez caddelerinde her an çökme, göçük ve su baskını korkusu ile yaşamaya başladık. Patlayan su boruları kabusumuz oldu" dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan CHP'li Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, sıkıntının giderilmesi için iş makineleri ile çalışmalara başlandığını belirtti. Çömez, "DSİ'nin yaptığı çalışmalar ve döşediği borularla ilgili bir sıkıntı yaşıyoruz. Belediye çalışmalarının dışında gelişen bir olay. Buna rağmen hemen göçük ve caddeye akan suların tehlike arz etmemesi için gerekli emniyet tedbirlerini aldık ve onarım çalışmalarına başladık. DSİ bu bölgede daha kaliteli ve dayanıklı boru kullanabilirdi. Kendilerine bu yönde uyarılarımız olmuştu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber