DSP aracında Kürtçe 1 Mayıs marşı

Adana'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, Demokratik Sol Parti (DSP) aracında, Kürtçe '1 Mayıs Marşı' çalındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DSP aracında Kürtçe 1 Mayıs marşı

İstanbul'da olaylı başlayan ve devam eden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, bir ilk yaşandı. Mimar Sinan Açık Hava Amfisi önünden yürüyüşe başlayan gruba, anons ve türkülerle yön veren DSP aracında, Kürtçe '1 Mayıs Marşı' çalındı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinin geçtiği sırada anons yapan bir kişi, BDP'lileri "Kürtler geldi" diye selamladıktan sonra, araçtan Kürtçe 1 Mayıs Marşı çalındı. Uzun süre çalan marşa, BDP'liler de oynayarak eşlik etti. Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyen binlerce işçinin güzergahı, AK Parti Adana İl Başkanlığı önünden geçtiği için, polis ekipleri parti binası önünde güvenlik önlemi aldı.

Çevik kuvvet ekipleri, grup geçtikten sonra da parti önünde güvenlik önlemini sürdürmeye devam etti. Grup, parti binası önünden sloganlar atarak, olaysız bir şekilde yürüyüşünü sürdürdü.

Değişik sivil toplum örgütü ve işçi sendikalarından oluşan gruplar, daha sonra açık hava toplantısının yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı'nda buluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber