Memur-Sen 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutladı

Memur Sendikaları Konfedenasyonu (Memur-Sen) bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Çanakkale Kordon Boyu'nda kutladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur-Sen 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutladı

Memur Sendikaları Konfedenasyonu (Memur-Sen) bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Çanakkale Kordon Boyu'nda kutladı. Kutlamada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı ve aynı zamanda Akil İnsanlar Heyeti üyesi Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine verdikleri destek nedeniyle kendilerini eleştirenlere, "Çözüm sürecinde yer almaktan kaçınacağımızı sananlar yanıldı" diyerek yanıt verdi.

Memur-Sen Genel Merkezi'nin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlaması için üyeler, saat 09.30'dan itibaren kordon boyunda toplanmaya başladı. Üyeler 'Sevgi Birlik Kardeşlik Memur-Sen'de Birleştik' sloganı attı. Değişik yörelerden halk oyunları gösterileri sergilendi. Konuşmaların yapılacağı platformun hemen önünde Çanakkale Savaşları sırasında cephede görev yaparken şehit olan hemşireler ve yine şehit düşen Mehmetçikler, hemşire kıyafetli ve asker kıyafetli gençler tarafından temsil edildi. Sözleşmeli ve mevsimlik işçiler, kadro taleplerini belirten dövizlerle hükümete mesaj verdi. Alanda en çok dikkati üzerinde bir bebek resminin bulunduğu 'Tayyip Amca Kadro Ver Kardeşim Gelsin' dövizi dikkat çekti.

1 Mayıs kutlamaları kapsamında platforma gelerek konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çanakkale Ruhunu millet olarak yeniden yaşamak, unutanlara, unutturanlara hatırlatmak için Çanakkale'de olduklarını söyledi.

'AKİL İNSAN' OLMASINI ELEŞTİRENLERE TEPKİ

Aynı zamanda Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine yaptığı katkı nedeniyle kendisini eleştirenlere de yanıt verdi. Gündoğdu şöyle dedi:

"Akil insanlar heyetinde niye yer aldığımızı sorgulayanlar, kendi zihinlerindeki ihanet zehrini bize bulaştırmaya çalışanlar, 'yargılanacaksınız, hesap vereceksiniz' diyerek bizi tehdit ettiğini sananlar var. Dolmabahçe Sarayı'nda başbakanla terör sorununu çözmek için biraraya gelişimi ihanet olarak tanımlayanlar var. Soruyorum, bu ülkenin başbakanıyla, acıyan, kanayan yaraları durdurmak için, şehitlerimizin yakınlarının acısını sona erdirmek için biraraya gelmek mi ihanettir. Ergenekon'a, PKK'ya, avukatlarına evsahipliği yapmak mı ihanettir?"

Konuşmanın ardından, Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları, kutlamalara katılanlara karanfil attı. Aynı kişiler daha sonra gökyüzüne güvercin saldı. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı kutlama, olaysız sona erdi. - Çanakkale

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber