Ayasofya için 10 milyon imza

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayasofya için 10 milyon imza

Anadolu Genlik Derneği Biga Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında Ayasofya Camisi'nin artık ibadete açılması gerektiği belirtildi.

AVM önünde yapılan basın açıklamasında Anadolu Gençlik Derneği Biga Ortaöğretim Komisyonu Başkanı Ahmet Burak Akdoğan, 1453 yılında fethedilen İstanbul'un, hangi inançtan olursa olsun her insan için adaleti tesis etme çabasında olan ve hakkı üstün anlayışın 560 yıldır sembolü olan bir şehir olduğunu söyledi. Akdoğan, "İstanbul fethedildiğinde hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir. İstanbul'un 1204'de Latinler tarafından istilasında yağmalanan ve tahrip edilen ve daha sonra tekrar Bizans'ın eline geçtiğinde bir harabe şeklinde olan, birkaç kez onarım gören buna rağmen azametine yakışır bir ilgiyi göremeyen Ayasofya, fetihten hemen sonra temizlenip camiye dönüştürülmüştür. İstanbul'un ilk Cuma namazı burada kılınmıştır. İlk Cuma namazının hutbesini Fatih Sultan Muhammed okumuş namazı da Akşemseddin Hz. Kıldırmıştır. Fatih Sultan Mehmet "ilahi bilgelik" ya da "kutsal bilgelik" anlamına gelen Ayasofya adını değiştirmemiş, uğruna verilen şehitler adına,Peygamber müjdesine nail olan o güzel ordu adına, Peygamber müjdesine nail olan o güzel kumandan adına Ayasofya'nın cihetini Beytullah'a çevirmiştir. Fatih Sultan Mehmet, fethin sembolü olan Ayasofya'nın üzerine titremiş, bu mabedi kendi parasıyla satın alıp vakfetmiş ve bu mabet için, 'Ayasofya, kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu, Allah'a, ahirete, O'nun heybetine inanan hiçbir mahlûk, sultan olsun, hâkim olsun, bir mütegallibe olsun, değiştiremez. Kim vakfıyeyi değiştirirse Allah'ın meleklerin, bütün insanların laneti onların üzerine olsun. Yüzlerine bakan ve onlara şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın' vasiyet etmiştir" dedi.

Ayasofya'nın derhal özüne kavuşturulması gerektiğini belirten Akdoğan, "Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Bu hem Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinin bir gereğidir, hem İstanbul'un fethinin bir gereğidir, hem milli iradenin tezahürünün bir gereğidir, hem de sınırlarımıza sahip olmamızın bir gereğidir. Biz bu amaçla Anadolu Gençlik Deneği mensupları olarak Ayasofya Camisi'nin tekrar ibadete açılabilmesi için 15 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde 'İmzanla Zincirleri Kır' adlı bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Hedefimiz on milyon imzaya ulaşmaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber