Mersin'de Selda Bağcan'lı 1 Mayıs coşkusu

MERSİN'deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında konser veren Selda Bağcan, yaklaşık 10 bin kişiyi coşturdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mayıs 2013 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de Selda Bağcan'lı 1 Mayıs coşkusu

Kutlamalarda geniş güvenlik önlemleri alındı.

1 Mayıs kutlamaları nedeniyle İstasyon Meydanı'nda toplanan gruplar, kortej eşliğinde İstiklal Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında, 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'Vur vur inlesin AKP dinlesin', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz', 'Nükleere inat yaşasın hayat' sloganları atıldı. Kutlamanın yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na gelen gruplar, polis noktalarında yapılan aramadan geçerek alana alındı. 1 Mayıs ve Enternasyonal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamaya, yaklaşık 10 bin kişi ile CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer, İsa Gök, Aytuğ Atıcı, Akdeniz Belediye Başkanı BDP'li M. Fazıl Türk de katıldı. Tertip Komitesi Başkanı ve Yol-İş Sendikası Başkanı İrfan Gültekin günün anlamını belirten konuşma yaptı.

Ünlü sanatçı Selda Bağcan'ın sahneye çıkmasıyla, meydanda büyük coşku yaşandı. Bağcan, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle Mersinlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Yaklaşık bir saat sahne de kalan Bağcan, alanı dolduranların 1 Mayıs'ını da kutladı.

PET ŞİŞE TOPLADILAR

Kutlamanın yapıldığı alanda bulunan çocuk işçiler ise atılan pet şişeleri toplayarak, aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalıştı. Pet şişe toplayan 8 yaşındaki Hüseyin Gül ile Barış Aslan, topladıkları pet şişeleri poşetlere doldurdu. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar, olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber