Yargı bağımsızlığı sağlanıncaya, demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla uygulanıncaya kadar 'Milletvekili dokunulmazlığı' gündeme gelmeyecek

Haber Giriş : 10 Aralık 2003 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargı bağımsızlığı sağlanıncaya, demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla uygulanıncaya kadar 'Milletvekili dokunulmazlığı' gündeme gelmeyecek

Yasama Dokunulmazlığını Araştırma Komisyonu Başkanı Hüsrev Kutlu, yargı bağımsızlığı sağlanıncaya, demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla uygulanıncaya kadar "Milletvekili dokunulmazlığına dokunulmaması kararı aldıklarını" açıkladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu başkanlığında kurulan araştırma komisyonu çalışmalarını tamamladı. Komisyonun CHP'li üyelerinin muhalif kaldığı AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla alınan kararları Başkan Kutlu açıkladı.

"Basına (Dağ fare doğurdu) dedirtmeyiz" sözleriyle açıklamasına başlayan Kutlu, CHP'li milletvekillerinin, milletvekili seçilmesine engel suçlarda yasama dokunulmazlığının olmaması ve gerektiğinde milletvekilliğinin düşürülmesinden yana olduklarını söyledi.

Kutlu, sadece milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının bu kurumun diğer kurumlar karşısında zayıflamasına yol açacağını söyledi.

"Türkiye'de yedeği olmayan tek kişi milletvekilidir" diyen Kutlu, Türkiye'de bir milletvekili eksildiğinde hükümetlerin düşebildiğini, yenilerinin kurulabildiğini kaydederek, bu durumda milletvekilliğinin düşürülmesini basit bir uygulama gibi göstermenin yanlış olduğunu söyledi.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki görevlilerin yargılanması önündeki engellerle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Kutlu, "Kaldırılacaksa hepsi beraber kaldırılmalıdır" diye konuştu.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber