35'e göre görevlendirilen araştırma görevlileri af istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Bizler 35 inci maddeye göre yurt içinde başka bir üniversiteye lisansüstü eğitim-öğretim amacıyla gönderilen Araştırma Görevlileriyiz.

Gittiğimiz üniversitelerde dil, yeterlilik ve tezden dolayı başarısız olduk.

Bizlere başka üniversitelerde lisansüstü eğitim yapmamız için zorunlu olarak taahhütname imzalattırıldı aksi halde sözleşmemizin feshedileceği söylendi.

Bizden imzalamış olduğumuz senetlerden dolayı 50-80 milyar arasında, yapmış olduğuz hizmetin karşılığı olan maaşlarımızın parası isteniyor.

Ancak bizler gittiğimiz üniversiteler de kendi üniversitelerimiz de olduğu gibi bire bir mesaimize devam ettik ve bizlere verilen görevleri yerine getirdik..

Şu anda arkadaşlarımızın çoğu işsiz ve üniversiteleriyle imzalattırdıkları taahhütnamelerden dolayı mahkemelik ve buyüzden dolayı ailevi hayatları bozuldu.

Mecliste iki kez bizimle ilgili yasa tasarısı hazırlanmasına rağmen bizle hiç ilgisi olmayan sebeplerden dolayı tasarı meclisten geçmedi. Bizler ailesinin geçimini aldığı maaşıyla karşılayan ve bu ülkeye faydalı olmak için elinden geleni yapmaya çalışan genç akademisyenleriz.

Meclis'te bizim dışımızda herkese af çıkmasına rağmen nedense bize bir türlü af çıkmadı üstelik biz affedilecek bir şeyde yapmadık. Bu konuda gerçektende çok muzdarip haldeyiz. Bu sorunumuzu yetkililere duyurmamızda bizlere yardımcı olacağınızı umut edip saygılarımızı sunuyoruz...

Şimdiden sizlere bizim için yapacağınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

35 İNCİ MADDE MAĞDURU ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber