KESK üyesi memurlar, Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nı Aksaray ve Kartal'da düzenlenen eylemlerle protesto etti.

Haber Giriş : 10 Aralık 2003 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK üyesi memurlar, Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nı Aksaray ve Kartal'da düzenlenen eylemlerle protesto etti.

Aksaray'da düzenlenen eylemde konuşan KESK Genel Başkanı Sami Evren, tasarıyı protesto etmek için bugün tüm Türkiye'de vizite eylemi yaptıklarını, yarın da üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını söyledi. Tasarıyla ilgili kamuoyunun yanıltıldığını savunan Evren, "Bizi statükoyu savunuyormuşuz gibi gösteriyorlar. Değişim gereklidir, ancak kimin için değişim? Biz, halkın yararına yapılan değişimden yana dururuz. Uluslararası finans gruplarının, sermayenin istediği değişimden yana değil" diye konuştu.

Evren, hükümetin tasarıyı geri çekmesini istedi.

Kartal Meydanı'nda düzenlenen eylemde ise KESK üyeleri ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup, KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Güven Gerçek'in açıklamasının ardından dağıldı.

Ankara'da ise Eğitim-Sen ve Tüm Bel-Sen üyeleri, eylem kararı çerçevesinde basın açıklaması yaptı. Memurlar, "Gün gelecek, devran dönecek, AKP hesap verecek", "Kölelik yasasına hayır", "Parasız eğitim, parasız sağlık" sloganları attılar.

İzmir'de de KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri ile Konak Meydanı'na girişlerine izin vermeyen polis arasında arbede yaşandı.

Polis, göstericilerin alana girmesine izin vermedi. Kalkanlarıyla barikat kuran çevik kuvvet ekiplerinin yanına gelen göstericiler, yüklenerek içeri girmeye çalıştı. Polisin "biber gazı" kullanması ve su sıkması üzerine arbede yaşandı. KESK üyeleri geri gitmeyeceklerini belirterek "oturma eylemi" başlattı.

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş'ın araya girmesiyle, grubun Konak Meydanı'nda basın açıklaması yapmasına izin verildi.

Göstericiler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber