Erdoğan'ın davalarına bakan hakim ve savcılar TBMM gündeminde...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olmadan önceki davalarına bakan hakim ve savcıların, bulundukları görevden bir üst göreve ne zaman atandıklarını sordu.

Kart, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna, milletvekilleri Mustafa Açıkalın, İdris Naim Şahin ve Mikail Arslan ile TRT eski genel müdürü Şenol Demiröz'ün de aralarında bulunduğu 37 kişinin, Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çeşitli suçlardan yargılandıklarını anımsattı.

Yargılama sonucunda, milletvekili seçilenlerin dosyalarının tefrikine, diğer sanıkların ise beraatlerine karar verildiğini hatırlatan Kart, bir çok iddianın olduğu davanın, ilgili savcı tarafından temyiz edilmediğini kaydetti.

Kart, Başbakan Erdoğan'ın, "malvarlığını haksız kazançla artırdığı" iddiasıyla, Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını ve beraat ettiğini ifade ederek, bu davanın da bilirkişi raporlarındaki iddialara rağmen, ilgili savcı tarafından temyiz edilmediğini belirtti.

Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde hakkında açılan idari soruşturmaların bir bölümünü yürüten Maliye Başmüfettişi Hüseyin Avni Coş'un, 58. ve 59. hükümetler döneminde Bingöl ve Aksaray valiliği yaptığını; son kararnameyle de Kırklareli Valiliği'ne atandığını ifade eden Kart, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit, hangi tarihte Yargıtay üyesi olmuştur? Davayı, ilgili savcı ve Üsküdar Adliyesi Başsavcısı hangi yasal ve takdiri gerekçeyle temyiz etmemiştir? Bu savcılar, şimdi hangi görevlerdedir?

Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Kozan, hangi tarihte Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olmuştur? Bu kararı temyiz etmeyen savcı kimdir? O dönemde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu bilinen Fahri Kasırga, hangi tarihte Adalet Bakanlığı Müsteşarı olmuştur?

Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Avni Coş, Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde, hangi idari inceleme ve soruşturmalarda ve yargı mercilerinde görev yapmıştır?

Belediye Başkanlığı avukatları, ilgili dosyalara neden müdahale talebinde bulunmamışlardır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber