'Ya denge tazminatını ödersiniz ya meydanlar çalışanların sesleriyle dolar!'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2006 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Şuayip Özcan, 2005 yılı toplu görüşmeleri sonucunda varılan 80 YTL denge tazminatı ödenmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümete seslenen Özcan ' Ya ödersiniz ya ödersiniz. Yoksa meydanlar çalışanların sesleriyle dolar' şeklinde uyarılarda bulundu.

YA ÖDERSİNİZ, YA ÖDERSİNİZ...

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümlerine göre yapılan 2005 yılı toplu görüşmeleri sonucunda; 2006 yılında kamu görevlilerine sağlanacak mali ve sosyal haklara ilişkin mutabakata varılan konularda belirsizlik sürmektedir.

Genel zamma ilaveten çeşitli haklarla ek ödeme almayan kurumlarda çalışan yaklaşık 1 milyon 337 bin memura Ocak ayından itibaren 40 YTL ve temmuz ayından itibaren ise bu meblağa 40 YTL ilave edilerek 80 YTL denge tazminatı ödenmesi kararlaştırılmış, sendika üyesi olan memurlara da sendika aidatlarından kaynaklanan kayıplarını telafi amacıyla aylık 5 YTL ilave ödeme yapılması konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Ancak hükümet anlaşmaya varılan ve imza altına alınan sözkonusu haklarla ilgili bugüne kadar bir çalışma yapmamış, konuya açıklık getimemiştir.

Bankalara, büyük sermaye kuruluşlarına, para babalarına desteğini esirgemeyen iktidar, sıra memura gelince musluğun suyunu kapatmaktadır. ?Çalışan? deyince nedense eli cebine gitmeyen iktidar; alay edercesine yaptığı üç kuruşluk zamla memuru uyutmaya çalışmaktadır.

Her platformda haksızlıklara göğüs geren, eğitim çalışanının gözü, kulağı olan Türk Eğitim-Sen, hükümetin eğitim çalışanını elma şekeriyle oyalama taktiğine sessiz kalmayacaktır. Bizim talebimiz; mutabakat hükümlerine uygun davranılarak, sözkonusu ücretlerin ödenmesidir. Bugüne kadar birçok kere sırtına binilen, üvey evlat muamelesi gören, hakkı defalarca gasp edilen eğitim çalışanları, bu kez hakkını söke söke alacaktır.

'SÖZÜNÜZDE DURUN AKSİ TAKDİRDE MEYDANLAR ÇALIŞANLARIN SESİYLE İNLER...'

Türkiye monarşi ile değil, demokrasiyle yönetilmektedir. Dolayısıyla hiçkimse altına imza attığı metni yok sayamaz, metnin muhtevasına, ruhuna aykırı hareket edemez.
Bu gerçekler göz önüne alınarak, hükümet, ivedilikle toplu görüşmelerde karara varılan ücretleri çalışanına ödemelidir. Şayet hükümet, memurunun parasının üzerine yatmayı planlıyorsa, hiç heveslenmemelidir. Çünkü hakkımız olan ücretler ödenmezse meydanlar çalışanların sesiyle inleyecektir. Eğitim çalışanları, Türkiye'nin her karışının eylem alanına dönüşmesinden çekinmeyecektir.

Bilinmelidir ki, mutabakat metninde varılan kararların yok sayılması, milyonlarca kamu çalışanıyla karşı karşıya gelmek demektir. Hükümet bunu göze alıyorsa bildiği yolda ilerlemelidir, göze almıyorsa zaten dize gelecektir.

Özcan, eğitim çalışanlarının hakkı olan ücretlerin ödenmemesi durumunda Türkiye genelinde büyük çaplı eylemlere imza atacağını, ve 'Türkiye'nin eylemlerle inlemesini istemiyorsanız; imzanıza sahip çıkarak, sözünüzde durun.' ifadelerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber