Meslek liseliler bu ülkenin evladı değil mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2006 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık lisedeki haksızlık giderildi ama..!

1998 yılından beri düz lise mezunları yada mezun olamayanlar için meslek liselerinde sadece fark derslerine alarak meslek lisesi diploması veriliyordu ancak 1998 ve 2000 yılında çıkan genelgelerle meslek liselilerin bundan yaralanması engellenmişti şimdi bu haksızlık giderilmiş son yapılan düzenlemelerle aynı haklar meslek lisesi öğrencilerine de tanınmıştır.

Ancak eğitimciler adına sözleşmelerde yetkili sendika olmayı hedefleyen Eğitim Sen'in meslek liselerinin sadece %3 ünü oluşturan imam hatip liselerinin önünü açmak olarak yorumlayıp ülkemizin eğitimi üzerinden siyaset yapmaya çalışmaktadır. Son haberlere göre de kendileri dava açmış bulunmaktadır.

Bu haksızlık değil mi?

Eğitim süresi boyunca lise fen kolu öğrencisinin aldığı bütün derslerin üzerine bir de meslek derslerini alarak mezun olan Teknik Lise ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin, lise mezunu öğrencilerinin girebildiği mühendislik fakültelerine giremeyişi haksızlık değil mi?

Bu kadar donanımlı öğrencilerin mühendis olamamaları ülkemizin gelişimine engel ve Vatana ihanet değimli?

Düz lise mezunu bir öğrenci üniversiteyi kazanamayacağını anlayınca açık lise aracılığıyla herhangi bir meslek lisesinde diploma alarak 2 yıllık meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş hakkından yararlanabiliyor ve hatta çok sınırlı sayıda fakülte bölümlerine verilen ek puanlardan yararlanarak 4 yıllık üniversiteye gidiyor. Elbette ki bu bizim çocuklarımızın en doğal hakkı. Bu hak öğrencilerimize anayasa tarafından fırsat eşitliği olarak verilmekte peki aynı hak meslek lisesine giden öğrencilerimizin değil mi. Üstelik bu çocuklar lise diploması alabilmek için fark derslerini vermek zorundalar.

Şimdi sizlere soruyorum: Düz liseden mezun olan ve istediği herhangi bir meslek lisesinden de açık lise aracılığı ile diploma almaya hak kazanan bu ülkenin evlatları da meslek lisesinden mezun ancak hiç bir şart altında düz lise diplomasına sahip olamayacak olan öğrenciler bu ülkenin evlatları değil mi ?

Lütfen bu konudaki gerekli tepki ve kamuoyunu oluşturmak için ülkemizin geleceğinin ve kalkınmasının mesleki teknik eğitimde olduğuna inanan duyarlı insanlarımızın başta aşağıdaki adreslere olmak üzere ilgili kuruluşlara ve kamuoyuna mail ve faxlarınızla gerçekleri duyurmaya davet ediyoruz.

Haberi yazan: Bayram
Görevi: Meslek sersi öğretmeni/ Müdür yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber