YÖK Başkanı: Üniversiteler çözüm sürecine katkı veriyor/ Video

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili üniversitelerden çok pozitif katkılar aldıklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale'de Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Senato Salonu'nda 14 üniversitenin rektör ve yardımcılarının katıldığı İç Anadolu Bölgesi Üniversiteler Bölge Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Periyodik hale gelen bölge toplantılarının, bu dönemde çözüm süreciyle paralel gittiğini belirten Çetinsaya, "Aynı zamanda üniversitelerimizin üst temsilcileriyle de çözüm sürecine ilişkin, üniversitelerimiz nasıl katkı sağlayabilir, pozitif manada nasıl katkı yapabilir ve bu süreçten kampüslerimiz nasıl faydalanabilir, kampüslerimizde bu havayı nasıl hissedebiliriz konusunu da görüşeceğiz" dedi.

Daha sonra da öğrenci temsilcileriyle, öğretim üyeleriyle bir araya gelip görüşlerini ve sorunlarını dinleyeceğini ifade eden Çetinsaya şunları söyledi: "Onlarla da bu konular üzerinde istişare de bulunacağız. Süreçle ilgili toplantılarımız Fırat Üniversitesi'nde başladı ve devam ediyor. Pazartesi günü İzmir üniversiteleri ile görüşeceğiz. Sırayla bütün bölgeleri ziyaret edip, görüşeceğiz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki üniversiteleri ziyaret planımız var. Mayıs-Haziran aylarında da bu süreci tamamlayacağız. Çözüm süreci ile ilgili üniversitelerden çok pozitif katkılar alıyoruz. Bu toplantılar bittiğinde daha da somutlaştıracağız."

ÜNİVERSİTE OLAYLARI

Prof. Dr. Çetinsaya, bir gazetecinin üniversitelerde çıkan olaylarla ilgili sorusuna ise, "İnsanların toplumsal meseleler hakkında farklı görüşleri taşımaları çok doğaldır. Pozitif veya negatif tutum takınmaları normaldir. Ama bu kesinlikle şiddete başvurmadan, şiddete sığınmadan, tamamen akademik gelenekler içerisinde, demokratik süreçler içerisinde ifade edilmelidir. Bu bakımdan bu tartışmaların üniversitelerde yapılması normal ama asla ve asla şiddete başvurulmadan ve şiddet dairesine sığınmadan yapılması gerekir. Bu bakımdan bütün rektör arkadaşlarımızın hassasiyetini rica ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber